Tenkrát v Hollywoodu už vydělal miliardy, filmu se daří i v Česku

Tarantinův film Tenkrát v Hollywoodu s Bradem Pittem a Leonardem DiCapriem.

Tarantinův film Tenkrát v Hollywoodu s Bradem Pittem a Leonardem DiCapriem. Zdroj: Falcon

Tarantinův film Tenkrát v Hollywoodu s Bradem Pittem a Leonardem DiCapriem.
Tarantinův film Tenkrát v Hollywoodu s Bradem Pittem a Leonardem DiCapriem.
Quentin Tarantino na cestách s propagací svého nového filmu, zde v Moskvě
Nejnovější film Quentina Tarantina Tenkrát v Holywoodu
Tenkrát v Hollywoodu
9
Fotogalerie

Devátý film režiséra Quentina Tarantina přes víkend v českých kinech navštívilo více než 118 tisíc diváků. Víkendové tržby tak přesáhly částku 19 milionů korun, při zahrnutí údajů ze závěru minulého týdne jde o číslo přesahující 20 milionů korun. Informuje o tom Unie filmových distributorů. Z pohledu vývoje světových tržeb má snímek potenciál stát se druhým komerčně nejúspěšnějším Tarantinovým filmem.

Tenkrát v Hollywoodu celosvětově vydělal 180 milionů amerických dolarů (4,17 miliardy korun) od svého uvedení v kinech. Nicméně tento výdělek by se mohl více než zdvojnásobit, uvádí portál Hollywood Reporter.

Tarantina vyšel rozpočet jeho nového filmu na téměř 100 milionů dolarů. Co se týče nákladů se tak rovná jeho zatím vůbec nejvýdělečnějšímu filmu Nespoutaný Django. Ten nakonec utržil 425 milionů dolarů. „Existuje navíc šance, že Tenkrát v Hollywoodu z hlediska výdělku Djanga překoná,“ napsal Hollywood Reporter. Tržby v USA jsou nyní podle informací serveru na cestě k překonání 114 milionů amerických dolarů. 

Film momentálně vede z hlediska návštěvnosti ve 28 zemích, Česká republika není výjimkou. V tuzemsku se ale Tarantinova novinka v historickém žebříčku tržeb za první víkend do první dvacítky nezařadila. Zdaleka nejvíce peněz za víkend vydělal superhrdinský  snímek Avengers: Endgame s tržbami přes 58 milionu korun. 

Prohlédněte si fotogalerii:

Tenkrát v Hollywoodu se odehrává v 60. letech minulého století, děj se točí mimo jiné kolem vraždy herečky Sharon Tateové, kterou ztvárnila Margot Robbieová. V hlavní roli se divákům představily hollywoodské hvězdy Leonardo DiCaprio a Brad Pitt, jedná se zároveň o jejich první společný celovečerní film. Není to ale jejich první filmová spolupráce. Zahráli si i v krátkometrážním filmu režiséra Martina Scorseseho The Audition z roku 2015. 

Podívejte se na trailer k filmu Tenkrát v Hollywoodu

Video placeholde
Trailer na film Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu • Falcon