Plesy na zámku i v kulturních domech

Leden, únor, březen. Začala plesová sezona.

Společenská událost, setkání s přáteli, příležitost pořádně se vytancovat i jednou za čas se vyparádit. Opavané holdují plesům a i letos mají spoustu možností.
„Plesů je v Opavě a okolí strašná spousta a nekončí masopustem. Bývají až do konce března, někdy i začátku dubna. Opavané chodí na plesy na hradecký zámek a do okolních obcí. Přímo v Opavě teď bohužel žádný prostor není,“ říká Eva Balarinová z informačního centra. Nejbližší ples na zámku v Hradci nad Moravicí bude už o víkendu, a to myslivecký v sobotu 15. ledna. O týden později, v pátek 21. ledna tam pořádá ples Jezdecký klub z Kateřinek a 28. ledna bude následovat ples hradecké tělovýchovné jednoty. A ples na zámku mají i děti. V neděli 30. ledna tam ve tři odpoledne začíná maškarní karneval Na lesním paloučku.
Mnozí však zamíří také do okolních obcí. „Pocházím odtamtud, je to pro mě vždycky návrat domů. Znám všechny v sále, společně posedíme, popijeme. Atmosféra je úplně jiná,“ líčí Opavačka Petra Šoltisová.
V sobotu 15. listopadu bude například Myslivecký ples v Kulturním domě v Děhylově a o týden později, 22. ledna Tradiční hasičský ples ve Štěpánkovicích. V pátek 28. ledna pak třeba Obecní ples v tělocvičně kobeřické základní školy a v sobotu 29. ledna Hasičský bál v Domoradovicích.
A plesat se bude i v areálu dostihových stájí v Albertovci. Tam mají ples v sobotu 22. ledna.