Sokolové chtějí odčinit tři porážky

Stolní tenisté Králova Dvora usilují o navázání na loňskou úspěšnou sezonu. To se jim v místní sokolovně v nejvyšší soutěži podařilo projít až do finále.

Ani v tomto ročníku soutěže se královodvorští stolní tenisté neztrácejí. Se sedmadvaceti body jim patří čtvrtá příčka. „V podstatě jsme ale třetí. Vedoucí tým z Bratislavy se do bojů o titul nemůže jako slovenský celek zapojit. V základní části extraligy soutěží o finanční prémii za první místo,“ vysvětluje za TJ Sokol Králův Dvůr Martin Bajtler.

Královodvorští zatím prohráli pouze tři duely. „Mrzí nás především prohra s Loko Vršovice. Věřím, že na ně máme a určitě bychom je měli dokázat porazit. Poslední vzájemné měření sil bylo hodně smolné. Výhru jsme měli na dosah,“ popisuje Martin Bajtler. Tým ve složení David Štěpánek, Radek Košťál a Jan Urbánek tehdy prohrál 2:3 na zápasy. Za stavu 2:1 měl ale Radek Košťál zápas dobře rozehraný a nechybělo mnoho, Králův Dvůr si odvezl výhru 3:1. O síle celého týmu vypovídá i skóre 27:9 na zápasy. Královodvorští všechna vítězná utkání zvládli v poměru 3:0, přičemž ztratili maximálně tři sety.

Prohry s Bratislavou, s El Niňo a s Vršovicemi mohou Sokolové odčinit v druhé polovině soutěže. Ta Královodvorským startuje v sobotu 15. ledna, kdy k dvanáctému kolu zamíří na půdu sedmého Hradce Králové. Další lednový víkend pak Sokolové pojedou až do Olomouce a k zápasům se silným Havířovem.

Velká bitva v domácím prostředí v sobotu 5. února bude lákadlem pro fanoušky královodvorských stolních tenistů. Do sokolovny v Králově Dvoře přijede odehrát reprízu loňského finále český mistr. „Domácí prostředí v sokolovně nám vyhovuje. Naši příznivci, kterých chodí na domácí zápasy poměrně hodně, se tam bez potíží vejdou. O jiném působišti neuvažujeme ani na vyřazovací boje. Hraje se jen na jednom stole, takže s místem není problém,“ říká Martin Bajtler s tím, že na jejich domácí zápasy je v sokolovně vždy dobrá atmosféra.

Zápasy v základní části české extraligy stolních tenistů končí 27. března. V dalších dnech se pak rozhodne o novém mistru a Královodvorští nechtějí zůstat stranou. „Věříme si, že se do finále opět dokážeme dostat,“ dodává Bajtler. Zda Sokolové na boj o titul pomýšlejí oprávněně, ukáží těžké jarní duely.