Spielberk Office Centre získal ocenění v soutěži CEE Green Building Awards

Brněnský mrakodrap Tower B v areálu Spielberk Office Centre zvítězil v soutěži CEE Green Building Awards v kategorii BREEAM Design-Phase Certificate. Jako jediný z osmi oceněných projektů získal certifikát se známkou Excellent. Ve stejné kategorii bylo dále oceněno šest projektů v Polsku a jeden v Rumunsku s nižší úrovní „Good“ a „Very good“. Oznámil to developer CTP.

„Toto ocenění není pouze úspěchem našeho projektu, ale je to i pozitivní signál pro Brno a okolí, které se může dostat do hledáčku nových investorů. Ti mohou profitovat z vynikajících podmínek, které region po všech stránkách nabízí,“ říká ředitel CTP Remon Vos. Tower B je vysoká 85 metrů, má 20 podlaží a téměř 500 parkovacích míst. Jde o první budovu v Brně, která byla již od zahájení prací na projektu navržena v souladu s nejaktuálnějšími standardy na požadavky tzv. zelených budov. Od jara letošního roku zde na dvou podlažích působí firma Honeywell. V nejvyšších patrech budovy připravuje společnost CTP konferenční centrum, zasedací místnosti a vzdělávací centrum pro nájemce Tower B.

Druhý ročník soutěže uspořádal respektovaný portál EuropaProperty.com, který mapuje dění především na realitních trzích zemí bývalého východního bloku. Soutěžilo se celkem v 18 kategoriích a o vítězích rozhodovalo na 200 profesionálů z realitní branže. Slavnostní ceremoniál se konal ve Varšavě.