Tým Colliers International pracoval na stavbě hospicu

Poradenská společnost Colliers International na den uzavřela svou pražskou kancelář, aby svým zaměstnancům umožnila věnovat se charitativní činnosti pro občanské sdružení Společenství Androméda. Tým Colliers se zapojil do výpomocných prací na stavbě bydlení a hospicu pro pacienty s Alzheimerovou chorobou ve Velké Chmelištné u Rakovníka, informovala firma.

„Dlouho předtím než vlády začaly přijímat a prosazovat zákony a další mechanizmy, jejichž cílem je podnítit smysl pro společenskou odpovědnost, se setkávali jednotlivci, aby ochraňovali komunity a ty, kteří v nich žijí,“ říká výkonný ředitel Colliers v ČR Omar Sattar. „Tyto snahy se objevují na místní úrovni a primárně se do nich zapojují dobrovolníci a pomocníci. I my jsme rádi, že můžeme přispět ke zlepšení kvality života těm, kteří to potřebují,“ dodává.

Androméda je humanitární organizací, která se zabývá prosazováním zájmů zdravotně postižených a starších osob a výhod ekologického myšlení. Poskytuje klientům základní potřeby, zejména dovoz jídla, zajištění úklidu a nákupů a donášku potřebných léků. Cílem služby je podpořit klienty v soběstačnosti a nezávislosti, aby mohli zůstat ve svém vlastním prostředí a mezi svými blízkými.