V Říčanech otevřeli nové obchodní centrum v bývalém lihovaru

V Říčanech u Prahy otevřeli nové obchodní centrum, které vzniklo přestavbou bývalého lihovaru. Stavba trvala dva roky, náklady činily 300 milionů korun, řekl zástupce vlastníka Ivo Pfannestiel. Společnost Titan Real Invest, která je majitelem areálu, se rozhodla pro spojení supermarketu s potravinami, obchodů se spotřebním zbožím a nabídkou služeb. Součástí areálu je i první malometrážní prodejna obchodního řetězce Spar v ČR.

Komerční prostory vznikly na ploše 3389 čtverečních metrů, zákazníci mají k dispozici 183 parkovacích míst. Investice by se podle Pfannestiela měla majiteli vrátit do osmi let.

Otevření centra je plánováno v dvou etapách, s druhou fází se počítá počátkem příštího roku. Nyní je v areálu kolem 30 obchodů a provozoven, do budoucna by jich měl být zhruba dvojnásobek. Od ledna má v areálu také zahájit prodej Interspar na 1300 m2 prodejní plochy, který kromě obvyklého sortimentu nabídne i vlastní kavárnu s bistrem.

Cílem bylo podle investora zachovat charakter a členitý terén bývalé likérky s využitím hlavního historického objektu. Dominantou areálu tak například zůstává původní tovární komín. Centrum má podle vlastníka velkou šanci uspokojit náročné zákazníky z regionu, a to i díky strategické poloze poblíž vlakového nádraží, v docházkové vzdálenosti od centra města.