Dušan Kütner: Banik – Zápy bude hit

zápisník, Dušan Kutner

zápisník, Dušan Kutner Zdroj: E15

Je smutné sledovat, jak adepti na politickou kariéru a možnost být společenským lídrem rezignují na základní kámen demokracie a právního systému – tedy na dodržování smluv. ČSSD tak odmítá zaplatit soudem pravomocně uznaný nárok na stamiliony za to, že jí jistý právník pomohl získat zpět Lidový dům.

Zakladatel a posléze likvidátor Bloku proti islámu Martin Konvička si zase vzpomněl, že smlouva se stranou Úsvit o spolupráci před volbami je jen cár papíru, který přece od počátku neplatil. To, že by měl za nedodržení smlouvy platit milionové penále, rozhodně nehraje roli. Na neplnění předvolebních slibů si už mnozí celkem zvykli. Nedodržování smluv je ale ještě o dost horší.

Celé Ostravsko a zhruba pětina Prahy, tedy ti, kteří se do metropole za ta léta z Ostravska přistěhovali, se již smířily s tím, že Banik bude brázdit hřiště týmů druhé fotbalové ligy. Má to ale jeden háček. Z dotyčné ligy totiž sestupuje Vyšehrad (pravda, tým, o kterém se dlouho nevědělo, že má vlastní stadion). Reálně tak hrozí, že ostravská náplava nebude mít v Praze kam na své druholigové hrdiny chodit. Slabou náplastí je fakt, že třetí lize nyní vévodí Zápy a Jirny, které si banikovci v případě postupu budou muset nejspíše vyhledat přes navigaci.

Na poslední domácí prvoligový zápas Baniku přitom přišlo pět tisíc lidí, zatímco na Zápy a Jirny asi sto padesát. Ehm… netušíte, kam se všichni vejdou?