Dušan Kütner: Začátky jsou těžké

O2 TV

O2 TV

Začátky jsou těžké. Televize Pohoda obdržela po začátku svého zkušebního vysílání v automatickém naladění největšího kabelového operátora v zemi, společnosti UPC, poměrně nelichotivé číslo 98. To je daleko, daleko nejen za stanicemi České televize, Novy a Primy, ale i za TV Barrandov a Óčkem, s nimiž před šesti a půl lety dostala původně licenci od vysílací rady k pozemnímu digitálnímu vysílání.

Také úvodních pár propagačních pořadů není zcela bez chyb, jednou se z ničeho nic objeví barevně pruhovaný monoskop, jindy zase k regionální reportáži chybí zvuk. Na druhé straně televize založená rockerem Radimem Pařízkem alespoň začala vysílat, na rozdíl od ambiciózního projektu režiséra Fera Feniče Febio TV.

Startovní pozici má však TV Pohoda výrazně těžší než před lety, neboť mezitím se na trhu objevily další komerční stanice, včetně těch hudebních nejen Novy a Primy, ale i dalších. Bude těžké nenásledovat osud zpravodajské Z1, která v roce 2006 získala licenci stejně jako TV Pohoda, ale před dvěma lety zkrachovala.

V americké loterii zvané Powerball se bude ve středu losovat o rekordní částku zhruba 425 milionů dolarů. Vedle této cifry vypadá aktuálních 246 milionů českých korun ve Sportce, což je nejvyšší možná maximální výhra v historii tuzemských číselných loterií, či 127 milionů ve Fortuně Loto jako kapesné, jehož vyzvednutí vlastně ani není důležité.