Z Muskovy čínské megatovárny už vyjely první tesly

Továrna Tesly v Číně

Továrna Tesly v Číně Zdroj: profimedia.cz

Továrna Tesly v Číně
Továrna Tesly v Číně
První elektromobily Tesla, které byly vyrobeny v Číně
Tesla Model 3
Tesla Model 3
13
Fotogalerie

Americká společnost Tesla představila první elektromobily, které vyrobila ve svém nové závodě v čínské Šanghaji. Ten otevřela koncem října. Jde o sedany Tesla Model 3, které chce firma vizionáře Elona Muska v Číně prodávat za cenu začínající na zhruba 50 tisících dolarech.

Do prodeje by se Model 3 měl dostat do konce roku. Informovala o tom agentura Bloomberg.

V šanghajské továrně chce automobilka zpočátku ročně vyrobit 250 tisíc vozidel. Ta je mimochodem první výrobní linkou Tesly, která stojí mimo území Spojených států a automobilku stála dvě miliardy dolarů, tedy něco přes 46 miliard korun. Vyrábět by kromě elektromobilů měla i bateriové články.

Muskova společnost vstoupila na čínský trh v tomto roce s očekáváním dobrých prodejů. Čína totiž patří k největšímu a nejrychleji rostoucímu trhu s elektrickými automobily na světě.

Otevření továrny a výroba elektromobilů přichází v době, kdy světové automobilky spíše strádají a jejich prodeje klesají. Stejně tak se děje i na čínském trhu.

Tesla je však nyní polita živou vodou a její prodeje v posledních měsících stoupají. V říjnu automobilka oznámila prodej 97 tisíc pozidel za třetí čtvrtletí letošního roku. V témže měsíci navíc oznámila i analytiky neočekávaný zisk ve výši 143 milionů dolarů (zhruba 3,3 miliardy korun). 

Prohlédněte si fotogalerii:

Zaujal vás článek a chcete celý časopis na téma bydlení a pořízení nemovitosti? Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte a další pracovní den máte ve schránce. Doprava je zdarma.