Technologický náskok parních generátorů značky Tefal. Vyžehlí i zbaví prádlo bakterií

Napařovací generátor Tefal

Napařovací generátor Tefal Zdroj: Tefal

Rozšiřování moderních praček s nízkoteplotními programy přináší samozřejmě úsporu energie a šetrnější péči o samotné prádlo. Na druhou stranu však většinou znamená slabší hygienické výsledky praní. A právě zde se hlásí o slovo výkonné parní generátory značky Tefal, které kromě hygienického ošetření textilií samozřejmě zajistí i rychlé a účinné žehlení všech druhů látek.

Kdo hledá jednoduchost, rychlost a vysoký výkon, je pro něho jedinou volbou vysokotlaký parní generátor s bojlerem, schopným produkovat velké množství páry. Parní výkon je dokonce takový, že lze neomezeně provádět vertikální napařování nežehlivých látek. Snadno tak zbavíte například sako nebo večerní šaty pomačkání. Současně jsou všechny látky hygienicky ošetřeny. Značka Tefal má velmi širokou nabídku vysokotlakých parních generátorů v širokém cenovém spektru. Žhavou novinkou je prémiová řada generátorů Pro Express Care GV90, zaručující skutečně profesionální výsledky žehlení a současně dvojnásobnou ochranu před vodním kamenem. Model GV9080 kromě toho zajišťuje nejvyšší stupeň bezpečí pomocí ochranného krytu Protect.

Představujeme novinku pro rok 2017: parní generátory Tefal Pro Express Care

Nová řada parních generátorů Pro Express Care GV90 nabízí několik zcela unikátních patentovaných technických vychytávek, které v důsledku přinášejí:

• Úsporu až poloviny času

• Extrémně dlouhou životnost spotřebiče = úsporu peněz

• Profesionální výsledky v domácím prostředí

• Velmi snadné a komfortní žehlení

• 100% hygienu A jak těchto výsledků a vlastností nové generátory značky Tefal dosahují? Používají samozřejmě celý soubor unikátních patentovaných technologií a funkcí, které vám teď přiblížíme.

Žehlicí plocha Durilium Autoclean

Dlouhá životnost, extrémní odolnost, dokonalá kluznost, tím vším se pyšní patentovaná samočisticí žehlicí deska Durilium Autoclean, která automaticky odstraňuje mikrovlákna dřív, než se k ní přichytí. Na zamezení vrstvení vláken na desce a snížení její kluznosti má zásadní vliv použití drahého kovu palladia. Zároveň zajišťuje žehlicí deska Durilium díky speciální konstrukci maximální distribuci páry na bocích, ve špičce i uprostřed žehlicí plochy pro dokonalé zvlhčení prádla. Všechny viditelné otvory jsou funkční.

Power Zone

U běžné žehličky vystupuje pára otvory na bocích žehlicí plochy, a pokud potřebujeme žehlit kolem knoflíků pouze špičkou, většina páry prochází ze žehličky do jiné části oblečení, případně do žehlicího prkna, kde ji vůbec nepotřebujeme. Power Zone koncentruje parní ráz pouze do špičky a zvyšuje efektivitu žehlení na těchto těžko přístupných místech.

Protect System

Zcela nová technologie vyvinutá značkou Tefal zamezuje vzniku vodního kamene a jeho usazování na prádle v podobě nevzhledných skvrn. Po vychladnutí totiž může zbytková voda vzniklá kondenzací páry v parní hadici vytvářet malé množství vodního kamene. Patentovaný Protect System mění špinavé kapky vody při žehlení zpět na čistou páru, a zamezuje tak vzniku vodního kamene. Současně funguje jako systém proti odkapávání během žehlení.

Anticalc Collector

Tato patentovaná technologie zbavuje vodu vodního kamene a zachycuje ho ve speciálním sběrači. Kontrolka na spotřebiči uživatele upozorní, kdy je nutné sběrač vyjmout a vyčistit pod tekoucí vodou.

Extrémní parní výkon

Řada Pro Express Care pracuje s vysokým tlakem páry 7 až 7,5 baru a extrémním parním rázem 470 až 500 g/min. Prádlo je díky tomu rychle a rovnoměrně zvlhčené, takže i odolný len nebo džíny zbavíte pomačkání během několika vteřin.

Elektronické programy

V závislosti na modelu nabízí nová řada 3 nebo 5 žehlicích programů, kombinujících vždy optimální teplotu a množ- ství páry podle typu prádla. Například u nejchoulostivějších látek se nastaví jak malý výstup páry, tak nízká teplota. Naopak pro bavlnu nebo len použije generátor maximální množství páry, což zajistí poddajnost látky, a vysokou teplotu, která vlákna zafixuje. Pokud totiž zůstane v tkaninách zbytková vlhkost, při následném dosychání se vlákna znovu částečně zkroutí. Na rozdíl od klasických napařovacích žehliček je teplota žehlicí desky pro žehlení lnu a povlečení až o 25% vyšší pro dokonalé vysušení.

Bezpečné přenášení a ukládání spotřebiče

Generátory jsou vybaveny Lock Systémem, kdy se žehlička pevně přichytí k základně, aby bylo možné celý výrobek jednoduše přenést. Automatické navíjení kabelu pouhým stiskem tlačítka uživatelský komfort ještě zvy- šuje. U modelu GV9080 najdete navíc ochranný kryt, zabraňující popálení zejména malých dětí. Kryt obsahuje madlo sloužící k přenášení spotřebiče.