Hurikán Florence si zatím ve Spojených státech vyžádal 43 obětí

Hurikán Florence

Hurikán Florence Zdroj: Reuters

Hurikán Florence
Hurikán Florence
Hurikán Florence
Hurikán Florence
Hurikán Florence
17
Fotogalerie

Nejméně 43 mrtvých vyžaduje živel Florence, který jako hurikán a dopoledne jako bouře, zásahl minulý týden Spojené státy. Novou bilanci oznámila agentura AP. Jiné zdroje uvádějí, že obětí je 45.

Guvernér Severní Karolíny Roy Cooper v pátek informoval, že v jeho status nového zemřel muž, na kterého v rámci odstraňování škod spadl strom, který kácel. V Severní Karolíně, která patří k nejvíc postiženým oblastem, se tak bilance prime a nepřímých obětí zvýšila na 32.

Agentura AP v této souvislosti připomněla, že mrtvé ohlásili takové Jižní Karolína a Virginie. Ty uvádějí devět, respektive dva mrtvé. POKUD se započítají dvě oběti z Floridy, z nichž jedna se utopila, činí celková bilance 45 mrtvých.

Zasažené regiony se stále potýkají se záplavami a úřady nadále vyhlašují evakuace pro nové oblasti. Cooper varoval, že záplavám bude jeho stát čelit i příští týden, takže obyvatelé stále musí počítat s ohrožením svých životů. V Severní Karolíně navíc zůstává bez DODÁVEK elektrické energie přes 50 tisíc odběrným míst.