I Wüstenrot snižuje úrokové sazby u hypoték

Wüstenrot

Wüstenrot Zdroj: Wustenrot

Wüstenrot
2
Fotogalerie

Wüstenrot hypoteční banka snižuje úrokové sazby o 15 setin procentního bodu u hypotečních úvěrů. Změna platí pro všechny fixace Hypotéky pro vlastní bydlení a Hypotéky Refin v pásmu 80 až 90 procent zástavní hodnoty nemovitosti.

Hypotéku pro vlastní bydlení je možné fixovat na jeden, dva, tři, pět a sedm let. V případě LTV nad 80 procent získá klient úvěr s tříletou fixací od 2,64 procenta ročně, u Hypotéky Refin od 2,54 procenta ročně. Kromě tří a pětileté fixace úrokové sazby je pro klienty nově k dispozici také období na sedm let. Oproti tomu úroková sazba u fixací na jeden a dva roky je 4,29 procenta.

Banka dále u všech dob fixace odpouští poplatek za zpracování a poskytnutí ve výši 2 400 korun. Pro klienty, kteří hypotéku refinancují je pak připravena zvýhodněná cena za interní odhad nemovitosti.

Průměrná úroková sazba na trhu stále roste

Z posledních údajů Hypoindexu vyplývá, že ve druhém měsíci letošního roku se průměrná úroková sazba zvedla na 2,36 procenta. Na stejné úrovni byly sazby naposledy v prosinci roku 2014. Průměrná výše hypotéky nadále přesahuje částku 2,1 milionu korun. Měsíční splátka hypotéky sjednané v únoru 2018 ve výši jeden milion korun se splatností na 20 let v průměru činí 5 233 korun, při splatnosti na 15 let klienti splácejí v průměru 6 604 korun měsíčně.