ODEMČENO: Šéf ČT prodal parcely majiteli Sparty, Primoco míří na hlavní parket

Bezpilotní letoun na testech

Bezpilotní letoun na testech Zdroj: Primoco

Drony Primoco UAV
Drony Primoco UAV
Drony Primoco UAV
4
Fotogalerie
  • Majitel hokejové Sparty koupil od šéfa ČT jeden z nejlukrativnějších pozemků v Praze
  • Akcie výrobce dronů Primoco míří na hlavní trh pražské burzy i do Evropy. Nebudou samy
  • Pochmurný výhled pro Wall Street. Výjimečné dekády se nebudou opakovat

Odemykáme pro vás tři úspěšné články z tohoto týdne a vybíráme to nejlepší z prémiového obsahu.

odemykáme >>>

🔓 Majitel hokejové Sparty koupil od šéfa ČT jeden z nejlukrativnějších pozemků v Praze

Investiční skupina Kaprain Karla Pražáka získala lukrativní pozemky na jedné z nejžádanějších adres v Praze. V těsně blízkosti vyhlídky Havránka, hned vedle vily developera Luďka Sekyry nebo dalšího miliardáře Jaromíra Tesaře koupila parcely o celkové výměře přes sedm tisíc metrů čtverečních. Na pozemku má stát rodinný dům s obří zahradou.

odemykáme >>>

🔓 Akcie výrobce dronů Primoco míří na hlavní trh pražské burzy i do Evropy. Nebudou samy

Výrobce středně velkých civilních a vojenských bezpilotních letounů opustí trh Start pražské burzy a vstoupí na hlavní parket. Sleduje tím zvýšení likvidity a možnost oslovit větší počet investorů. Zároveň chystá duální listing, tedy nabídku akcií k obchodování na některé z větších evropských burz, třeba na frankfurtské. V rozhovoru pro deník E15 to řekl spoluzakladatel a majoritní akcionář firmy Ladislav Semetkovský.

odemykáme >>>

🔓 Pochmurný výhled pro Wall Street. Výjimečné dekády se nebudou opakovat

Zhodnocení amerických akcií, měřeno indexem S&P 500, bylo v posledních třech dekádách z historického pohledu mimořádné a investoři by se měli připravit na budoucí chudší výnosy. V nejnovější studii k takovému závěru dospěl jeden z ekonomů americké centrální banky. Jako důvod uvádí očekávaný pomalejší růst zisků podniků v USA.

Z(a)tracená čísla: Letní dovolená

Video placeholde
Z(a)tracená čísla: Letní dovolená • E15

Další vybrané články z prémiového obsahu:

PPF Telecom bude odebírat elektřinu z největšího bulharského solárního parku

Bulharské telekomunikační společnosti Yettel a Cetin ze stáje české skupiny PPF si zajistily obří kontrakt na odběr elektřiny. V rámci takzvané PPA smlouvy, ve které se odběratel s výrobcem elektřiny předem dohodnou na cenových podmínkách, budou deset let využívat elektřinu z největší bulharské solární elektrárny Verila, kterou vlastní energetická společnost Eurohold. Je to první veřejně známý PPA kontrakt skupiny PPF a zároveň zdaleka největší kontrakt tohoto typu s českou stopou. Elektrárna se podle bulharských médií v těchto dnech připojila do sítě.

Prohledejte peněženky. Zapomenutá kryptoveteš vynesla za pár dní přes sto procent

Letní oživení ceny dominantního bitcoinu otevřelo stavidla investičnímu bizáru. Krátce po růstu kurzu největší virtuální měny prudce posílily i některé pozapomenuté „mince“. Těšit to může nejen kryptospekulanty s krátkým investičním horizontem. Kdo dlouhodobě drží bitcoin, může se po prohledání svých digitálních peněženek dočkat příjemného překvapení v podobě slušně zhodnocených zapomenutých „drobáků“.

Divoká sázka Tomáše Pfeilera. Trh je mimo a konec roku zabolí, vzkazuje portfolio manažer

Investoři jsou nesmyslně optimističtí a nedokážou dohlédnout rizika pro akcie. Burzovní červené knihovně může být ale konec. Už v závěru roku bude totiž přinejmenším Wall Street níže než nyní. Tak by se dalo shrnout poselství portfolio manažera společnosti Cyrrus Tomáše Pfeilera, který na Twitter Spaces E15 prozradil nejen vyhlídky pro největší světový akciový trh, ale nabídl i celou řadu konkrétních tipů, které by investoři měli aktuálně zvažovat.

Škodovka míří k tmavému obzoru. Neplačte, tuhle cestu jsme si zvolili

Poprask v českém autolandu způsobila v uplynulém týdnu zpráva německého deníku Handelsblatt o chystané restrukturalizaci koncernu Volkswagen, po níž by se ze Škodovky měl stát skanzen na výrobu končících aut se spalovacími motory, zatímco moderní elektromobily by měly být vyráběny jinými značkami.