Odpovědná firma 2019: Ocenění získali Velux, Vodafone nebo Skanska

Vodafone

Vodafone Zdroj: admin

Velux
Vodafone
3
Fotogalerie

Titul TOP Odpovědná firma roku 2019, která oceňuje strategie a aktivity firem ohledně společenské odpovědnosti a udržitelnosti, získala v kategorii velkých firem společnost Velux. V kategorii malých firem zvítězila společnost Bamboolik. Ocenění odpovědná firma pro ženy, o jehož držeteli rozhodovali čtenáři deníku E15 získal telefonní operátor Vodafone. 

V čele žebříčku 25 nejodpovědnějších velkých firem se umístily společnosti Velux, Vodafone, Skanska, Skupina ČEZ a Plzeňský Prazdroj. Mezi malými firmami se na prvních místech ratingu umístily společnosti Bamboolik, eBrána, Hennlich, Fonergy a Advantage Consulting.

Cenu za otevřený přístup k ženám, který potvrzuje podporu zastoupení žen ve vedoucích pozicích, rovné odměňování a příležitosti, podporu talentu žen či možnost sladit rodinu získala společnost Vodafone. Na druhém místě se umístila společnost ExxonMobil a na třetím Accenture.

Rating BpS TOP Odpovědná firma sleduje dlouhodobost, jasné cíle, komplexní odpovědný pohled na podnikání přinášející udržitelnost firmám i společnosti. Hlásí se do něj firmy, které chtějí veřejně ukázat, jak se jim daří jednotlivé oblasti naplňovat. Každý má tak možnost seznámit se s jejich přístupem k řízení lidí, životnímu prostředí, dodavatelům a zákazníkům i k okolí a potřebným.

Firmy v ratingu jsou hodnocené na základě přihlášek více než padesátičlennou odbornou porotou. „Poprvé letos přicházíme s přehledným žebříčkem přístupu firem k odpovědnosti a udržitelnosti v podnikání,“ uvedla předsedkyně aliance Byznys pro společnost Pavlína Kalousová.

TOP Odpovědná firma je nezávislá cena, která od roku 2004 vyzdvihuje nejkvalitnější a inovativní aktivity společností v oblasti udržitelného a odpovědného podnikání v Česku. Projekty hodnotí expertní komise, složená z vedoucích zástupců komerčního sektoru, samosprávy, neziskových a odborných organizací.