Schwarzenberg: V Praze už stavět nebudu, projekt bytového domu je můj poslední

Karel Schwarzenberg

Karel Schwarzenberg Zdroj: Michael Tomeš E15

Vizualizace nové budovy Karla Schwarzenberga v Praze.
Karel Schwarzenberg staví v srdci Prahy budovu za 100 milionů!
Stavba zabírá celou ulici, průchozí je jen po jednom chodníku.
Karel Schwarzenberg
Proluka v ulici Ostrovní
7
Fotogalerie

V hlavním městě již Karel Schwarzenberg stavět nehodlá. Projekt bytového domu v Ostrovní ulici, o němž již dříve informoval portál E15 Premium, je posledním pražským developerským projektem čestného předsedy TOP 09. Uvedl to pro server Blesk.cz.

Dům bude mít osm bytů a podzemní parkoviště pro 20 aut. „Celkové investiční náklady jsou kolem sta milionů korun,“ prozradil Schwarzenberg Blesku. Nedaleký Deymovský palác i na něj navazující dům v Ostrovní 13, kde sídlí Knihovna Václava Havla, a hned sousední proluku, na níž teď staví, získal roku 2003 v restituci. 

„Ty pozemky vlastní naše rodina od poloviny 19. století, kdy byly součástí dědictví od Vratislavů,“ řekl Schwarzenberg. Od počátku počítal s výstavbou nájemních bytů.

Projekt však před 10 lety zastavila krize. Se stavbou, která bude dokončena příští rok, tak čekal až do loňska. „Počkali jsme na dobu, kdy se trhu s realitami začalo opět dařit,“ vysvětlil Schwarzenberg. „V Praze už ale stavět nebudu, další plochu tu nemám,“ vysvětlil kníže. Z nových bytů nového domu si politik ponechá jen jediný, ostatní odprodá. „Doufám, že tam lidé najdou příjemné bydlení,“ svěřil se Blesku.


Celý článek si můžete přečíst na webu blesk.cz >>>