Refinanso.cz nabízí při refinancování hypotéky úrok od 1,68 procenta

Úroky hypoték

Úroky hypoték Zdroj: Profimedia.cz

Fintech startup Refinanso.cz nyní přichází s nabídkou snížení sazby u refinancování hypoték – nabízí úrok již od 1,68 procenta ročně.

„Nízkou úrokovou sazbu si můžeme dovolit díky automatizaci zpracování hypotečních úvěrů,” říká CEO Refinanso.cz Matěj Novák. „Nejnižší sazbu 1,68 procenta u nás mohou dostat především klienti s kratší splatností a nižší částkou k refinancování. Například klient, který refinancuje 1 000 000 korun se sedmiletou splatností, sedmiletou fixací, pojištěním schopnosti splácet a zůstatku na běžném účtu 200 000 korun, na roční efektivní úrokovou sazbu 1,68 procenta bez problémů dosáhne. Běžný úrok se u nás pohybuje okolo 2,1 procenta p.a. Na online kalkulačce na našich stránkách si klienti mohou rychle zjistit, jak by to vycházelo jim,” dodává Novák.

Fintech mimo jiné nabízí možnost snížení úroku prostřednictvím aktivního využívání svého běžného účtu. Veškeré prostředky, které se na běžném účtu v daný měsíc nachází, totiž snižují v daný měsíc jistinu splátky. „Například klient, který splácí jistinu 1 milion korun a v daný měsíc má na běžném účtu v průměru 100 000 korun, tak platí úroky pouze z částky 900 000 korun, což hypotéku výrazně zvýhodňuje,” upřesňuje Novák.

Po online schválení úvěru Refinanso.cz pošle klientovi návrh smlouvy a klient ji pak už jenom přijde podepsat na nejbližší pobočku Moneta Money Bank, která je investorem projektu a poskytovatelem hypotečních úvěrů.