Benzin i nafta v Česku od minulého týdne zlevnily

Benzín

Benzín Zdroj: profimedia.cz

Benzín
2
Fotogalerie

Ceny pohonných hmot v Česku od minulého týdne klesly. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 zlevnil o devět haléřů na průměrných 27,94 koruny. Nafta je oproti minulé středě levnější o osm haléřů, za litr teď řidiči zaplatí v průměru 27,13 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

V meziročním srovnání je benzin nyní o 4,29 koruny na litru levnější než před rokem, za litr nafty tehdy motoristé platili o 4,69 koruny víc. Odborníci odhadují, že ceny pohonných hmot v ČR by měly dál klesat kvůli vývoji pandemie koronaviru.

Nejlevnější paliva nyní natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde litr benzinu stojí v průměru 27,50 koruny a nafta 26,62 koruny. Naopak nejdražší paliva nabízejí čerpací stanice v Praze, kde za litr benzinu zaplatí řidiči průměrně 28,67 koruny.

Nafta se v hlavním městě tankuje za 28,33 koruny za litr. Víc než 28 korun vyjde v průměru litr Naturalu 95 také ve středních Čechách, na Vysočině, jižní Moravě a v Olomouckém kraji. Nafta dražší než 28 korun za litr je pouze v hlavním městě.