Komerční banka spouští Android Pay

Android Pay

Android Pay Zdroj: profimedia.cz

Komerční banka spustila platby mobilním telefonem prostřednictvím Android Pay. 

Službu stačí aktivovat přímo v Mobilní bance nebo Mobilní bance Business a tím je mobilní telefon připraven k bezkontaktním platbám v ČR i zahraničí.

Komerční banka umožňuje bezkontaktní platby mobilním telefonem již od srpna 2016, kdy ve spolupráci se společnostmi Visa a Worldline spustila službu MojeMobilní karta fungující na principu HCE. Tuto verzi plateb mobilním zařízením Android Pay postupně zcela nahradí.

Android Pay

Tato služba umožňuje vytvořit z jakékoliv stávající platební karty digitální verzi pro mobilní zařízení a jím platit v obchodech namísto klasické plastové platební karty. Pro využití služby Android Pay stačí mít platební kartu banky, která službu poskytuje (Komerční banka, Moneta Money Bank, mBank a J&T Banka), mobilní telefon s operačním systémem Android 4.4 a vyšší, s podporou NFC. K samotné platbě stačí mobilní telefon přiložit k platebnímu terminálu stejně jako standardní plastovou kartu. Pro transakce vyšší než 500 korun je pro zvýšení bezpečnosti potřeba telefon ještě odemknout (otiskem prstu, PINem, gestem atd.). Platby je možné provádět na všech platebních terminálech umožňující bezkontaktní platbu, a to jak v České republice, i v zahraničí. Díky tomu, že služba nepracuje s reálným číslem platebním karty, ale pouze s její digitální verzí, by měla být zaručena vyšší bezpečnost.