Koronavir útočí i na čerpacích stanicích, zaplaťte přímo na stojanu

Čerpací stanice Shell

Čerpací stanice Shell Zdroj: E15

Benzina
Slovany a Wikipedia. Plzeňský obvod Slovany rozmístí v příštích dnech 23 tabulek s QR kódy, po jejichž naskenování se majitelé chytrých telefonů a tabletů dostanou na stránky věnované danému místu na Wikipedii.
Benzina
Benzina
Benzina
15
Fotogalerie

U Shellu a Benziny lze platit pomocí QR kódu na stojanu, omezíte tak kontakt s obsluhou. 

Vedle prodejen potravin, lékáren nebo drogerií zůstávají aktuálně otevřené i čerpací stanice. Zde ale máte možnost využít moderní technologie ve svůj prospěch - čerpací stanice Shell a Benzina totiž umí jednu vychytávku - zaplatit mobilem aniž byste museli ke klasické pokladně. Benzina má vlastní aplikaci, Shell funguje přes aplikaci Masterpass.

Rozdíl je v tom, že u Shellu si dopředu zadáte limit, který jste ochotni akceptovat (můžete ale natankovat i za méně), u Benziny zaplatíte až po natankování. Zjednodušeně řečeno: pro zaplacení stačí vytáhnout mobil, namířit fotoaparát na QR kód na tankovacím stojanu, za pár sekund je hotovo a po dotankování můžete odjet.

Detailní návod najdete zde:

Na placení přímo u stojanu pomocí QR kódu můžete narazit i jinde, například u čerpací stanice Globus v Pardubicích (video). Čerpací stanice, které platbu přímo na stojanu přes QR kód zatím neumí, se ji nepochybně brzy naučí, jelikož jde nesporně o konkurenční výhodu zejména v časech, kdy za okny řádí virová nákaza.