Pozor na internetové seznamky. Mohou vám z účtu vysát tisíce korun

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Erotická seznamka Adult Friend Finder
dTest: Čeští spotřebitelé si nestěžují, raději se zeptají
Peníze
..
5
Fotogalerie

Chcete se seznámit? Pak se mějte na pozoru před internetovými seznamkami, které nabízejí zkušební členství jen za drobný poplatek. Můžete se totiž ošklivě spálit, varuje spotřebitelská organizace dTest.

Internet je dobrý sluha, ale zlý pán a takové seznamování online se může pěkně prodražit. Tak jako uživatelce, která na webu dTestu publikovala svou zkušenost, která začíná následovně: „...dne 18.8. mi z mého osobního účtu byla stržena částka ve výši 2.247,- bez mého svolení.“

V textu stížnosti dále tvrdí, že při aktivaci členství na jeden měsíc jí nebyly sděleny podmínky týkající se dalších plateb nebo doby trvání závazku a že nebyla ani informována ohledně uchování platebních údajů, což se zjevně stalo.

dTest tak jednoduše upozorňuje na to, že členství na zkoušku nemusí být tak úplně na zkoušku, jelikož většinou dojde na automatické prodlužování a vysávání peněz z vašeho účtu.

Společnosti provozující tyto seznamky mají nezřídka sídlo v zahraničí a vypovědět smlouvu s nimi lze typicky jen každou třetí neděli v měsíci za úplňku. To byla trochu nadsázka, nicméně podmínky mají opravdu nastavené tak, aby ukončení členství nebylo úplně snadné.