Platit méně za půjčky může každý. Snížit splátky vám pomůže konsolidace

Zdroj: pujcka.co

V Česku splácí dluh více jak čtvrtina populace, z toho třetina se potýká hned s několika dluhy najednou. Splácet půjčku půjčkou je pro některé stále zcela běžné. Bohužel právě tento přístup k úvěrům často končí dluhovým kolotočem, ze kterého už není cesty ven. Přitom platit méně za půjčku je tak snadné. Stačí úvěr refinancovat nebo konsolidovat.

Chybí vám peníze na pravidelnou splátku? Pak rozhodně celou situaci nenechte dojít do extrémů. V žádném případě si nesjednávejte novou půjčku, abyste tu starou mohli splatit. Ihned se ozvěte věřiteli a začněte s ním finanční problém řešit. Zažádejte:

-        o možnost odložení splátky,

-        o nový splátkový kalendář.

Pokud vám vaše banka či nebankovní společnost nepomůže, obraťte se na konkurenční finanční ústav.

Nezvládáte splácet své dluhy? Další úvěry nahraďte konsolidací

Češi jsou při sjednávání půjček velmi často impulzivní, úvěry uzavírají jak na běžícím páse a i bez našetřených úspor. Není divu, že pak stačí drobné zaškobrtnutí a peníze na splátku nejsou. V takovém případě přijde vhod nejen se zamyslet nad vytvářením finanční rezervy, ale zároveň zkusit úvěr refinancovat.

Refinancováním převedete svůj stávající dluh ke konkurenci a získáte lepší podmínky pro splácení. Vyjednat si můžete:

-        nižší úrokovou sazbu,

-        zbavit se nesmyslných poplatků,

-        prodloužit si dobu splatnosti,

-        zažádat o navýšení úvěrového limitu.

Pokud už máte nasekaných několik dluhů, potom vám místo refinancování pomůže konsolidace půjček. Díky konsolidaci sloučíte všechny půjčky do jedné a získáte nejen výhodnější podmínky pro splácení, ale zároveň i dokonalý přehled nad všemi dluhy.

Platit méně za půjčku může každý. I ten, kdo není v prodlení

K refinancování jedné půjčky se ale nemusíte odhodlávat jen tehdy, když jste v úzkých. Vždyť platit méně za úvěr chce přeci každý, a to i ten, kdo neměl se splácením doposud žádný problém. Peníze navíc přijdou vhod a využít je můžete na tvoření finanční rezervy, díky které předejedete případným nenadálým finančním problémům.

Člověk nikdy neví, kdy se rozbije automobil, a bude potřeba mít rychle k dispozici peníze na koupi nového vozu. Stejně tak nějaká ta koruna navíc se hodí například s příchodem nového člena rodiny nebo v situace, kdy jeden z živitelů rodiny přijde o zaměstnání či je dlouhodobě nemocný.

Máte-li tak pocit, že vaše půjčka byla výhodná sice před pár lety, když jste si ji sjednávali, avšak dnes už se jen stěží může vyrovnat inzerovaným nabídkám, pak nečekejte na zázrak a zlevněte si ji. Nejdříve o nižší splátku zažádejte ve vaší bance a až poté v případě neúspěchu zajděte o dům dál. V rámci konkurenčního boje se jistě najde někdo, kdo vám předloží neodolatelnou nabídku.