Raiffeisenbank financuje skupině Winning Group akviziční příležitosti v Německu

Zdroj: Raiffeisenbank a.s.

3
Fotogalerie

Raiffeisenbank úspěšně poskytuje finanční podporu skupině Winning Group při strategických akvizicích německých společností z automobilového odvětví. Tato spolupráce posílila konkurenceschopnost Winning Group, zvýšila synergický potenciál na úrovni divizí i celé skupiny a demonstrovala schopnost banky financovat přímé akvizice v zahraničí

Jedná se o akvizici tří společností s výrobou v německém městě Lüdenscheid, Oberlungwitz a v moravských Hustopečích, která dala vznik nové divizi Winning Plastics. Všechny tři společnosti se zabývají výrobou plastových dílů pro největší světové automobilky již od roku 2002 respektive 2009 a těší se na trhu vysokému respektu.

Raiffeisenbank a.s.

Řešení banky se vždy zakládají na důkladném poznání společnosti v kontextu celého trhu. Dokáže poradit v případech složitějšího financování, jako jsou akviziční úvěry, komplexní investiční úvěry, financování od private equity sponzorů nebo privátních investorů. V tomto konkrétním případě si banka uměla poradit i se zajištěním ve formě nemovitého majetku nacházejícího se v zahraničí.

Málokterá česká banka dovede napřímo financovat akvizici v Německu a navíc disponuje potřebnými zkušenostmi a kapacitou pro takovou transakci. V Raiffeisenbank tak máme partnera se vzácnou konkurenční výhodou a speciálně přizpůsobeným řešením ušitým pro nás na míru,“ říká zakladatel Winning Group Sebastian Wagner.

Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank pomůže optimalizovat hospodaření, stanovit investiční strategii a efektivně využívat kapitál. Navrhne vhodnou strukturu transakcí a nastaví její jednotlivé kroky včetně harmonogramu. Důležitou součástí je následné řízení projektů a koordinace ostatních projektů.

Jsme velmi rádi, že můžeme být partnerem Winning Group při těchto klíčových akvizicích. Celá naše spolupráce však není pouze o nich, pojí nás komplexní strategické partnerství,“ říká František Ježek, ředitel korporátního bankovnictví Raiffeisenbank.

Kromě financování jednotlivých akvizic Raiffeisenbank poskytuje Winning Group širokou škálu dalších služeb včetně provozního financování, které pomáhá dospět k finanční rovnováze a vyrovnávání výkyvů zdrojů př úhradě provozních potřeb, nebo FX transakcí, díky kterým může společnost spravovat riziko směnných kurzů a provádět obchody v cizích měnách.