Air Bank už má přes 630 tisíc klientů. Meziročně o 14 procent více

Kanceláře Air Bank

Kanceláře Air Bank Zdroj: Air Bank

Air Bank
Kanceláře Air Bank
Kanceláře Air Bank
4
Fotogalerie

Air Bank se daří, za 1. pololetí letošního roku vykázala čistý zisk 683 milionů korun. V meziročním srovnání byl zisk banky vyšší o 146 procent. „Hlavní příčinou skokového nárůstu zisku byly ale především mimořádné jednorázové příjmy z investic banky,“ uvádí banka v tiskové zprávě.

Air Bank se dařilo zvyšovat i počet klientů a objem poskytnutých úvěrů, který meziročně vzrostl o téměř jednu třetinu. Díky tomu rostly příjmy z běžného retailového bankovnictví.

Služby Air Bank tak ke konci června využívalo přes 637 tisíc klientů, a jejich počet tak meziročně vzrostl o 14 procent. Ještě více se zvýšil počet běžných účtů, a to o 19 procent na 695 421. Počet spořicích účtů se navýšil o téměř 50 tisíc na 410 710. Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů vzrostl na 98 miliard korun.

„Noví klienti k nám stále přicházejí hlavně kvůli běžnému účtu, který nyní umožňuje platit mobilem nebo získat odměny za nákupy. V oblasti úvěrů jsme klientům nově nabídli kontokorent a také možnost zařídit si půjčku kompletně přes mobil,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.