Česká pošta si plácla s ČSOB, na pobočkách nabídne bankovní služby a pojištění

Česká pošta

Česká pošta Zdroj: profimedia.cz

Česká pošta
česká pošta
Česká pošta partner v Bedřichově
4
Fotogalerie

Česká pošta a skupina ČSOB podepsaly smlouvu o spolupráci v oblasti bankovních a pojišťovacích služeb s desetiletou platností (od 1. ledna 2018). Výsledkem má být zvýšení tržeb pošty a růst rentability. Spolupráce navazuje na pětadvacet let partnerství pod značkou Poštovní spořitelny. Investice skupiny ČSOB se mají vyšplhat na stovky milionů a na 60 procentech pošt mají vyrůst specializované přepážky. 

Ministr vnitra Milan Chovanec pod jehož resort tento státní podnik spadá si od kontraktu slibuje další zdroj peněz třeba na platy zaměstnanců, a to v situaci, kdy klesá poptávka po standardních poštovních službách.

Potenciál vidí oba subjekty na venkově, pošta jakožto jedna z posledních funkčních míst na vesnicích má sloužit jako styčný bod občana pro komunikaci se státem a dalšími institucemi. „A finanční služby do této oblasti bezesporu patří,“ dodal ministr Chovanec.

Novinkou je také to, že od roku příštího roku nebude pošta nabízet konkurenční produkty. Česká pošta je státním podnikem, který zajišťuje poštovní služby a je se zhruba 32 tisíci pracovníky největším tuzemským zaměstnavatelem, moderní technologie a konkurenční dopravci ale poště způsobují pokles tržeb, a tak v poslední době několikrát zdražovala. Poštovní spořitelna obsluhuje téměř dva miliony klientů.