Fio banka má nový Smartbanking pro Android

Fio banka

Fio banka Zdroj: profimedia.cz

Fio Banka
Fio banka
Fio banka,
4
Fotogalerie

Klienti Fio banky, kteří používají telefony s operačním systémem Android, mají k dispozici novou mobilní bankovní aplikaci. Ta nabízí nový vzhled i funkce.

Mezi nejzajímavější funkce inovovaného Smartbankingu patří dark mode, možnost přihlášení a autorizace otiskem prstu či pohledem na telefon nebo nástěnka. Nová aplikace je určena pro telefony s operačním systémem Android 6 a vyšším.

Nástěnka i QR kódy

Hned po přihlášení je k dispozici tzv. nástěnka, kterou si můžete libovolně upravit. Nová aplikace také umožňuje vytváření a úpravu trvalých příkazů nebo například zobrazuje plánované a neprovedené platby.

Novinky se týkají i QR kódů, které lze nyní načítat také z galerie z obrázku. Zjednodušení posílání peněz mezi kamarády a známými představuje funkce Zaplať mi, díky které mohou klienti vytvářet QR kódy pro platby na vlastní účet.

Funkce tmavého režimu, tzv. dark modu, šetří baterii i zrak. Nová aplikace zároveň podporuje přihlášení nebo autorizaci pokynů pomocí biometrie, a to nejen otiskem prstu, ale i pohledem na telefon.

„V blízké době také plánujeme do aplikace přidat například vyhledávání, push notifikace nebo ověřování pokynů zadaných v Internetbankingu,“ říká Ján Franek, ředitel softwarové divize Fio banky.

Několik měsíců ještě bude k dispozici i stará verze aplikace, banka ji ale časem stáhne.