Poradenská kancelář – vaše cesta k finanční nezávislosti

Zdroj: Aleš Plch

Poradenská kancelář stojí na pomezí mezi finančním poradcem (life-plannerem) a family office. Slouží klientům, kteří ji potřebují více než finančního poradce, a zároveň je pro ně neefektivní využívat služeb family office nebo svěřenské správy.

Poradce – poradenská kancelář – family office

Základní doktrínou kapitalismu je, že se každý z nás snaží, aby se v budoucnu měl lépe než dnes. Takže se dá říci, že v dlouhodobém plánu rodiny je zbohatnout. Nicméně k tomu, aby se z vás stali noví Rockefellerové nebo Waltonovi, vede dlouhá cesta. Na začátku je budování základní finanční stability rodiny a akumulace kapitálu rodiny.

Pokud uvažujete v horizontu života jednotlivce, budete potřebovat dobrého finančního poradce, který dokáže vyhledávat ty správné produkty a správně je také nastavit. Stačí takovému poradci naslouchat a dovede vás až k finanční nezávislosti. Jestli se na tuto cestu vydáte, dříve či později zjistíte, že vlastně nechcete všechen svůj pracně vytvořený kapitál spotřebovat už za svého života. Bude pro vás důležité, jak se budou mít vaše děti a vnoučata, co s rodinným majetkem udělají a jak zajistit finanční nezávislost všech vašich potomků.

A tehdy zjistíte, že řešení financí není jen o správně použitých produktech, ale že je potřeba myslet i na takové věci, jako jsou daně, převody majetku na potomky, ochrana majetku proti případným záškodníkům a podobně. Zároveň ještě nemáte desítky nebo stovky milionů korun a nemá pro vás tedy smysl využívat služeb family office, které jsou na západ od naší země zcela běžné a poskytují špičkové a samozřejmě velmi drahé služby.

Služby poradenské kanceláře

Zde nastupují na scénu poradenské kanceláře. Váš osobní nebo rodinný majetek už neřeší pouze jednotlivec, ale celý tým vedený zkušeným finančním plánovačem. Využíváte přirozené dělby práce, kdy se jeden člověk stará o investice, jiný o pojištění, další zase o úvěry, a navíc máte většinou k dispozici služby právníka a daňového poradce. Přesto máte osobní vztah ke svému poradci a o vaše finance se nestará jen nějaká anonymní instituce.

A přesně tady leží úloha naší poradenské kanceláře. Nejsme drahá family office se službami, které nevyužijete, a přesto za ně bude chtít zaplatit – jen proto, že máte možnost jich využít. A nejsme ani jeden těžko zastupitelný finanční poradce. Naší vizí je vaše finanční nezávislost. Na začátku spolupráce se snažíme zejména ochránit stávající majetek rodiny a poté jej bezpečným způsobem kumulovat a zhodnocovat dle principů wealth-protection. Chceme, abyste dosáhli svých finančních cílů co nejbezpečnější cestou. To vyžaduje dělbu práce mezi tým specialistů na jednotlivé finanční oblasti, včetně přesahu do právní a daňové oblasti. 

Naši klienti si cení především toho, že s námi vyrostli. Na začátku spolupráce jim „stačil“ finanční poradce, dnes po několika letech spolupráce, kdy jejich majetek roste, oceňují náš odborný přesah do dalších oborů a to, že pracujeme jako dobře sehraný tým.