Česká spořitelna nabízí hypotéky s fixací na 15 let

Česká spořitelna

Česká spořitelna Zdroj: Profimedia.cz

Česká spořitelna
česká spořitelna
Česká spořitelna
Česká spořitelna, Erste Group
Česká spořitelna
8
Fotogalerie

Zájem o koupi vlastního bydlení neupadá ani přes zpřísnění podmínek pro poskytování hypoték. A jelikož úrokové sazby hypoték pomalu ale jistě stoupají, ale přesto jsou ještě zajímavé, banky rozšiřují nabídky dlouhodobých fixací. Česká spořitelna tak nově zavádí možnost fixace úrokové sazby u hypoték až na 15 let.

Pro banky je dlouhodobý fix výhodný – jistota je jistota. Z hlediska klienta to už tak jednoznačné není – záleží na mnoha faktorech. Pozitivní však je, že díky novému úvěrovému zákonu nejsou tak přísné podmínky například při předčasném splacení úvěru.

Česká spořitelna však uvádí, že novinku v podobě dlouhodobé fixace připravila na základě aktuální poptávky klientů po dlouhých fixacích. „Vedle nyní již nejoblíbenější osmileté a stále více oblíbené desetileté fixace budou mít klienti nově možnost fixace úrokové sazby na 15 let. Díky tomu získají jistotu nízké sazby a neměnných splátek na více let dopředu než doposud. To bude mít pozitivní dopad na řízení rozpočtů domácností, jelikož si mohou lépe a na delší období naplánovat své výdaje,“ uvádí banka.

Další podzimní novinkou je akční nabídka odhadu nemovitosti zdarma. Bude ji možné využít u nových i amerických hypoték v období od 6. listopadu do 3. prosince 2017, a to u všech druhů fixací úrokové sazby.