Fio hlásí 850 000 klientů. Na druhé pololetí slibuje vlastní podílové fondy nebo novou mobilní aplikaci

Fio Banka

Fio Banka

Fio banka
2
Fotogalerie

Služeb Fio banky aktuálně využívá už 850 tisíc klientů, meziročně jejich počet stoupl o více než 100 tisíc. Největší zájem mají klienti o účty bez poplatků, hypotéky a online obchodování. Za první pololetí 2018 banka vykázala čistý zisk ve výši 510 milionů korun.

Fio banka si posledních několik let drží si pozici páté největší banky v Česku podle počtu klientů. Za poslední rok se jejich počet zvýšil o 15 procent. „V prvním pololetí letošního roku se Fio banka zaměřila hlavně na rozvoj své pobočkové sítě, když otevřela nová kontaktní místa v Ostravě, Litoměřicích, dvě v Praze a hypoteční centrum v Brně, a v tomto trendu se chystá pokračovat.

„Z produktových novinek jsme představili kreditní karty. Na druhou polovinu roku plánujeme zcela novou mobilní aplikaci, placení mobilem prostřednictvím Google Pay nebo investování do vlastních podílových fondů,“ říká Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

Banka ke konci června 2018 navýšila i čistý zisk, ten činil 510 mil. korun a poprvé se přehoupl přes půlmiliardovou hranici. Černá čísla Fio banka vykazuje od získání bankovní licence v roce 2010.