Americký koncern FEI se stěhuje do CTParku Brno

V CTParku Brno vznikají pro americký koncern FEI nové prostory na více než 40 000 čtverečních metrech pronajímatelné plochy. Smlouva mezi FEI a CTP je uzavřena na 20 let s možností variabilních rozšíření stávajících prostor. Investice CTP do nových prostor pro FEI Czech Republic dosáhnou více než 30 miliónů eur (přibližně 750 milionů korun), uvedla společnost CTP.

„Smlouva s FEI Czech Republic je dalším úspěchem CTParku Brno, který budujeme od roku 2005, a do něhož kontinuálně vstupují noví nájemci. Plocha CTParku zabírá více než 80 hektarů a nyní zde sídlí například firma Honeywell s testovacími laboratořemi a designovým centrem, Acer se servisním PC centrem a firma Moduslink, která zde nedávno rozšířila stávající provozy,“ říká generální ředitel CTP Remon Vos. Do CTParku Brno investovala společnost CTP již více než 200 miliónů eur.

Společnost FEI je předním světovým výrobcem široké škály vědeckých přístrojů. Je špičkovým dodavatelem elektronových a iontově optických mikroskopů využívaných v průmyslovém a vědeckém výzkumu materiálů, biotechnologiích, vývoji polovodičů, výzkumu přírodních zdrojů a dalších oborech. Během své šedesátileté historie společnost FEI stanovila standardy v oboru transmisních elektronových mikroskopů (TEM), rastrovacích elektronových mikroskopů (SEM) a produktů DualBeam. Zobrazovací systémy FEI umožňují 3D zobrazování, analýzu, úpravu a prototypy v rozlišeních menších než hodnota jednoho angströmu (jedna desetina nanometru). Společnost provozuje řadu technologicko-výzkumných center NanoPorts v severní Americe, Evropě a Asii, kde dochází ke spolupráci mezi odborníky z celého světa. FEI Czech Republic působí v ČR již 16 let. V Brně sídlí její celosvětově druhé největší vývojové a technologické centrum. Firma se také podílí na projektech podporovaných Evropskou unií.

Hlavní činností společnosti CTP je síť 36 průmyslových parků, které se nacházejí ve střední Evropě, především v České republice. Další součástí aktivit společnosti je Spielberk Office Centre v Brně, Axis Office Park a CTZone (inteligentní řešení pro malé a střední podnikatele). Ve výstavbě je administrativní projekt IQ Ostrava. Celková plocha, kterou CTP provozuje, představuje 1,758 milionu čtverečních metrů, očekávaný příjem z pronájmu pro rok 2012 činí 110 miliónů eur. V CTP pracuje celkem 120 zaměstnanců.