Apple chystá v říjnu nové iPady, v Londýně jsou fronty na iPhone

Šéf Applu Tim Cook (na snímku) představoval minulý týden nové iPhony a hodinky. Nakonec firma chystá i nové tablety.

Šéf Applu Tim Cook (na snímku) představoval minulý týden nové iPhony a hodinky. Nakonec firma chystá i nové tablety. Zdroj: CTK

Americká společnost Apple se chystá 21. října představit dva nové iPady a novou verzi svého operačního systému. Informoval o tom dnes server Daily Dot. V Londýně se mezitím již tvoří fronty na nový smartphone iPhone 6, jehož prodej má v USA a dalších osmi zemích začít 19. září.

Firma se v říjnu chystá představit šestou generaci svého iPadu a třetí verzi svého iPadu mini. Nový iPad bude mít displej s úhlopříčkou 9,7 palce (24,6 cm), iPad mini pak 7,9 palce (20,1 cm). Co se operačního systému OS X Yosemite týče, ten pak podle agentury Reuters prošel kompletní vizuální změnou.

Apple představil minulý týden dva nové telefony, z nichž jeden má poprvé velký displej, jaký už déle nabízí většina konkurentů v čele s jihokorejským Samsungem. Spolu s nimi představila firma i své první chytré hodinky a součástí telefonů bude i zcela nový mobilní platební systém s názvem Apple Pay.

Rekordní zájem o nové iPhony

V pondělí firma uvedla, že dostala na nové telefony iPhone za prvních 24 hodin jejich objednávání rekordních více než čtyři miliony objednávek. Je to více, než bude Apple schopen vyexpedovat do svých prodejen do 19. září, což znamená, že mnozí jeho zákazníci své nové telefony dostanou až během října.

Před obchodem Applu v londýnské Covent Garden se zatím již dnes začala tvořit fronta lidí, kteří mají zájem o nové přístroje iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Kromě Británie a USA se přístroj v pátek začne prodávat i v Austrálii, Portoriku, Japonsku, Hongkongu, Singapuru, Francii a Německu. O týden později se mají přístroje začít prodávat v dalších 22 zemí, Česká republika mezi těmito zeměmi ale není.

Jan Sedlák: Apple a hodinky z povinnosti