Držitelka devíti Grammy Norah Jonesová poprvé vystoupí v Česku - na ostravských Colours

Norah Jonesová

Norah Jonesová Zdroj: ArtsMarketing.CZ

Norah Jonesová
Norah Jones
Norah Jones
4
Fotogalerie

Po dlouhých patnácti letech od vydání svého debutového a Grammy ověnčeného alba Come Away with Me se její autorka, písničkářka Norah Jonesová, představí i v Česku. Stane se tak během festivalu Colours of Ostrava, který se koná třetí červencový týden v areálu Dolních Vítkovic.

„Norah Jones jsem si na Colours of Ostrava přála již dlouho. Je to splněný sen,“ uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová. „Zpěvačka se se svým koktejlem skladeb na pomezí jazzu, folku, country, rocku i popu, výrazných melodií a osobních textů na náš festival skvěle hodí,“ dodává Zlata Holušová.

Norah Jonesová se představila na mezinárodní scéně v únoru 2002 s debutovou deskou Come Away With Me, za kterou o rok později získala šest cen Grammy. Od té doby prodala přes 45 milionů alb. Získala ještě další tři Grammy, mimo jiné za spolupráci s Ray Charlesem.

Vydávala nejen vlastní sólové desky, kterých natočila šest, ale působila i v dalších kapelách jako The Little Willies. Na kompilačním albu ...Featuring Norah Jones se potkala s takovými ikonami, jako byli Willie Nelson, Herbie Hancock nebo Foo Fighters.