Zápisník Ondřeje Součka: Fotbalem k intelektu

Společnost Football Study se v Praze chystá vybudovat vyšší odbornou školu zaměřenou na fotbalové profese.(ilustrační foto)

Společnost Football Study se v Praze chystá vybudovat vyšší odbornou školu zaměřenou na fotbalové profese.(ilustrační foto) Zdroj: Profimedia

Přeborníci v honbě za kulatým nesmyslem by už v budoucnu nemuseli být tak snadným a často nezaslouženým terčem posměšků týkajících se jejich mdlejšího intelektu. 

Společnost Football Study se v Praze chystá vybudovat vyšší odbornou školu zaměřenou na fotbalové profese. To je samozřejmě sen každého fotbalisty – mít vysokou školu života a k tomu ještě vyšší odbornou školu fotbalu.

Kreativita nechybí ani umělcům. Soubor Cirk La Putyka se rozhodl vzepřít pandemii. Otevře Výdejní okénko kultury s krátkými představeními pro jednotlivce, páry a v krajním případě i pro čtyřčlennou rodinu. Skrz „výdejní okénko“ budou moci diváci sledovat pětiminutové představení odehrávající se uvnitř haly. Otázka je, jak toto instantní umění zachutná náročnému českému obecenstvu. Hamburger není svíčková s pěti knedlíky.