Česká kryptoměnová banka spojila síly s francouzskými experty na kyberbezpečnost

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Na trhu byznysu s kryptoměnami došlo k uzavření nového partnerství. Českou národní bankou licencovaná společnost Saifu ohlásila strategické spojení s francouzskou nadnárodní korporací Thales specializovanou na kyberbezpečnost.

Saifu poskytuje bankovní IBAN účty, na kterých mohou klienti držet tradiční měny spolu s kryptoměnami na jednom místě. Spojení s Thales má za cíl zvýšení bezpečnosti platebního prostředí. Thales se totiž zaměřuje na kybernetickou ochranu dat v blockchainu, mobilním a on-line bankovnictví. Hodnotu kontraktu firmy nesdělily.

Ověřování účtů, finanční transakce, převody tradičních měn či kryptoměn a on-line bankovnictví by tak mělo být u Saifu bezpečnější. Thales má mimo jiné poskytnout elektronický podpis k dokončení finančních transakcí právě skrze blockchain a zároveň ochránit veškeré přístupové klíče.

Konkurencí je pro Saifu například i společnost wBTCb a její služba Bitcoin Banking umožňující držení standardních měn i kryptoměn na jednom účtu. 


Vše o kryptoměnách čtěte zde >>>


Saifu není zdaleka jedinou společností, která se v Česku pustila do byznysu s kryptoměnami. Na přelomu ledna a února spustí ostrý provoz česká burza kryptoměn NakamotoX zakladatele Jiřího Fialy. Umožní obchodovat s osmi různými měnami v čele s bitcoinem a etherem.

Jen v první polovině roku chce zprostředkovat obchody za desítky milionů euro. V Česku působí také společnost SatoshiLabs provozující hardwarové zařízení Trezor na bezpečné „skladování“ kryptoměn.

Informace o kurzu bitcoinu najdete zde >>>