Mirovský rezignoval na post předsedy Strany zelených kvůli krachu ve volbách

Ondřej Mirovský

Ondřej Mirovský Zdroj: Facebook Ondřeje Mirovského

Předseda Strany zelených (SZ) v Praze Ondřej Mirovský kvůli výsledku voleb rezignoval na funkci šéfa pražské organizace strany. Oznámil to na twitteru. Zelení se v Praze s Mirovským jako volebním lídrem nedostali do zastupitelstva na magistrátu. Ve volbách dostali pouze 1,84 procenta hlasů. Při minulých volbách v roce 2014 dostali v koalici s lidovci a Starosty a nezávislými (STAN) 11,22 procenta.

Trojkoalice SZ, KDU-ČSL a STAN skončila před čtyřmi lety ve volbách na třetím místě za ANO a TOP 09. Obsadila v zastupitelstvu hlavního města osm křesel, zastupitelem se stal i Mirovský. V letošních volbách Zelení kandidovali samostatně a nezískali žádný mandát. "Včera (v neděli) jsem rezignoval na post předsedy Zelených v Praze, neboť volební neúspěch je zřejmý," sdělil Mirovský.

Nyní se chce Mirovský věnovat rodině a Praze 7, kde se do zastupitelstva dostal. V Praze 7 se stal Mirovský po volbách v roce 2014 místostarostou, když uspěl v řadách Koalice Pro 7, která získala čtyři mandáty. Koalice Pro 7 se dostala do vedení radnice Prahy 7 s vítězným hnutím Praha 7 sobě, které tehdy získalo 15 mandátů.

Letos Praha 7 sobě získala v 29členném zastupitelstvu 18 mandátů a společná kandidátka Zelených s Piráty tři mandáty. Po dvou mandátech dostaly ANO a koalice Spojené síly pro Prahu. Zástupci Prahy 7 sobě teď zvažují, že budou městské části vládnout sami.