Sjednejte si půjčku online. Ušetříte si tak nejen zbytečnou cestu do banky

Zdroj: pujcka.co

Vyřídit vše přes internet mnohým vyhovuje. Pokud se ale přeci jen ještě řadíte k té skupině lidí, která digitální éře nepřišla na chuť, pak možná nevíte, co všechno vám online svět může přinést. Především za vás porovná aktuální nabídku, ušetří vám čas a pomůže s rozhodováním. Na internetu ale nekoupíte jen elektrospotřebiče, snadno si přes internet sjednáte i půjčku.

Online úvěry už dávno nejsou pouze doménou nebankovních společností. Dnes je najdete i v nabídce bankovních domů. Přesto stále mnozí volí cestu osobní návštěvy na pobočce. Proč je ale lepší si úvěr sjednat přes internet i u bank?

Po internetu získáte lepší přehled o aktuální nabídce

Obejít osobně všechny pobočky bank je zdlouhavé a náročné. Obvykle dostanete od bankovního úředníka stejné informace, které jsou dostupné na oficiálních stránkách bank. Proto zapomeňte na často zbytečné vyčkávání na pobočkách bankovních domů a raději si dohledejte podmínky půjčky na webu.

Najít levnou půjčku není nic těžkého, pokud si na pomoc vezmete jeden z online srovnávačů. Jen tak se dozvíte nejen vše o aktuální nabídce na úvěrovém trhu, ale zároveň dostanete i dokonalý přehled a srovnání půjček podle výhodnosti.

K porovnání úvěrů můžete využít například srovnávací portál půjčka.co, díky kterému si projdete desítky konkurenčních nabídek, a to i těch poskytovatelů, kteří se nenachází v blízkosti vašeho bydliště. Internetové porovnávače vždy vychází z vašich potřeb, a tak se nemusíte obávat, že se budete probírat mnoha nevhodnými nabídkami. Většinou si sami určíte:

-        o jakou půjčku máte zájem,

-        jak vysokou částku si chcete půjčit,

-        kolik chcete měsíčně splácet,

-        dokdy chcete mít úvěr splacený.

Žádost, schválení i čerpání úvěru probíhá online

Vámi vybraný úvěr na internetu si samozřejmě můžete ve většině případů zajít sjednat osobně na pobočku, avšak pokud si zvolíte online úvěr, pak žádost, schválení i následné čerpání probíhá po internetu.

Výhodou online půjčky je, že se obejde bez zbytečného papírování. Přemíra administrativy po internetu odpadá. Banka po vás bude chtít jen to nejnutnější. V rámci žádosti vyplníte formulář, zašlete ho a čekáte na vyjádření. Pokud banka schválí vaši žádost, stačí už jen smlouvu podepsat. Smlouvu k podpisu vám banka pošle kurýrem, nebo poštou, v některých případech ji lze podepsat i online. Po podpisu smlouvy můžete úvěr čerpat třeba do hodiny, pokud vám žádost neschválí, pak i v tomto případě je nasnadě hned několik dalších řešení.

Můžete se buď snažit o navýšení vaší bonity, nebo zkusit štěstí u jiného poskytovatele. Navíc nezávazně zažádat online o půjčku můžete u více bank i nebankovních společností najednou. Proto neztrácejte čas a nečekejte na vyjádření vždy jen jednoho poskytovatele. Buďte vy tím, kdo se bude rozhodovat o tom, u koho si půjčku sjedná.