Skupina Heureka vydává dluhopisy v objemu 2,5 miliardy korun

Heureka

Heureka Zdroj: Fugu, interier graphic design

Heureka
2
Fotogalerie

Skupina srovnávačů cen zboží Heureka Group chce od investorů získat 2,5 miliardy korun. Chce se soustředit na podporu českých e-shopů, vývoj jednotné platformy a posílení pozice v regionu.  

“České e-shopy mají mimo naše území obrovský potenciál pro expanzi. Například trh e-commerce v Maďarsku a Rumunsku poslední dva roky významně meziročně roste.

Heureka tak funguje jako platforma, přes kterou e-shop může expandovat do dané země s minimem nákladů, ale přitom s potřebnými daty a informacemi,“ říká Tomáš Braverman, výkonný ředitel Heureka Group.

Umístění dluhopisů dostaly na starost J&T Banka a PPF banka. Na konci ledna se mají dluhopisy začít nabízet investorům.

Půjde o pětileté bondy s výnosem 5,25 procenta. “Jde o doposud největší objem dluhopisů v rámci segmentu e-commerce realizovaný na českém trhu,” říká mluvčí skupiny Pavla Tomsová s tím, že dluhopisy s nominální hodnotou 10 tisíc korun jsou veřejně nabízeny investorům v České republice a plánuje se jejich obchodování na pražské burze.

Skupina zastřešující cenové srovnávače v několika evropských zemích vykázala za uplynulý fiskální rok zisk EBITDA 511 milionů korun, což je meziročně nárůst o dvacet procent.

Mezi akcionáře Heureka Group patří se 40 procenty skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera a stejný podíl má ve skupině EC Investments podnikatelů Daniela Křetínského, Patrika Tkáče a Romana Korbačky (majitelů vydavatele deníku E15, pozn. red.). Zbylou pětinu má skupina Rockaway Jakuba Havrlanta. Vlastníci skupinu Heureka během minulého roku vyňali z původní struktury internetové retailové skupiny Mall Group.