Apple vytáhl do boje proti padělaným nabíječkám

V Číně se zřejmě hojně padělá příslušenství k iPhonu 5. Apple proto odstartuje kampaň na výměnu problematických adapterů.

V Číně se zřejmě hojně padělá příslušenství k iPhonu 5. Apple proto odstartuje kampaň na výměnu problematických adapterů. Zdroj: ctk

Apple ohlásil kampaň, která zákazníkům nabídne výměnu neoriginální nabíječky za zvýhodněnou cenu. Společnost tak reaguje na nedávné nehody, které mohly souviset právě s padělaným příslušenstvím k produktům Applu.

„Bezpečnost našich zákazníků je pro nás velmi důležitá a všechny produkty Applu jsou navrženy tak, aby splňovaly bezpečnostní normy po celém světě,“ uvádí Apple ve své výzvě s doporučením, aby originální produkty kupovali zákazníci přímo u společnosti či autorizovaných prodejců.

Pokud má uživatel pochybnosti o kvalitě napájecího adaptéru, může si problematické příslušenství nechat vyměnit za zvýhodněnou cenu deseti dolarů. Kampaň pod názvem USB Power Adapter Takeback Program startuje 9. srpna v Číně a o týden později v USA. Celé tažení proti falešným nabíječkám potrvá až do 18. října.

Dřívější start programu v Číně má svou logiku. Právě v této zemi se zřejmě padělají nabíječky ve velkém. Před několika týdny zde zemřela žena po zásahu elektrickým proudem, když chtěla na dobíjejícím se iPhonu 5 přijmout hovor. A případů je víc. Počátkem minulého měsíce byl na jednotku intenzivní péče v Pekingu převezen třicetiletý muž po té, co chtěl iPhone 4 nabít prostřednictvím neoriginální nabíječky. Po ráně proudem upadl do komatu.