ONLINE: Oštěpaři sháněli oblečení na medailový ceremoniál, Veselý si ho musel půjčit

Čeští oštěpaři Jakub Vadlejch (vlevo) a Vítězslav Veselý vybojovali na olympiádě stříbro a bronz.

Čeští oštěpaři Jakub Vadlejch (vlevo) a Vítězslav Veselý vybojovali na olympiádě stříbro a bronz. Zdroj: Pavel Mazáč / Sport

Radost českých oštěpařů Jakuba Vadlejcha (vpravo) a Vítězslava Veselého z medailových hodů.
Jan Kuf (vpravo) bojoval na LOH o medaili, nakonec však skončil osmý.
Jan Kuf
Tomáš Bábek v keirinu na olympiádě neuspěl. Skončil na čtvrtém místě.
Američanka s českými kořeny Nelly Kordová vybojovala zlatou olympijskou medaili v golfu.
143
Fotogalerie

Od 23. července do neděle 8. srpna se konají letní olympijské hry v Tokiu. Na největší sportovní akcí na planetě se během necelých tří týdnů představí kolem deseti tisíc sportovců. Investice do akce přesáhne patnáct miliard dolarů. Sledujte s námi nejen sportovní dění, ale také dopady pandemie a hlavně byznys napojený na LOH.

Úspěchy českých sportovců na olympiádě v Tokiu:

JménoDisciplínaMedaile
Lukáš Rohanvodní slalomstříbrná medaile
Alexander Choupenitchšerm - fleretbronzová medaile
Jiří Liptáktrap - mužizlatá medaile
David Kosteleckýtrap - mužistříbrná medaile
Jiří Prskavecvodní slalomzlatá medaile
Lukáš Krpálekjudo nad 100 kgzlatá medaile
Markéta Vondroušovátenisstříbrná medaile
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková
teniszlatá medaile

Jakub Vadlejch

oštěpstříbrná medaile

Vítězslav Veselý

oštěpbronzová medaile

Josef Dostál a Radek Šlouf

rychlostní kanoistika - deblkajakbronzová medaile

 


Online přenos

Online přenos

30. července 2021 · 16:00

 

30. července 2021 · 15:58

Čínský stolní tenista Ma Lung v Tokiu jako první obhájil olympijský titul ve dvouhře. Ve finále porazil krajana a světovou jedničku Fan Čen-tunga 4:2, napodobil singlovou vítězku Čchen Meng a spolu s týmovými úspěchy vybojoval pod pěti kruhy už čtvrté zlato. Bronz získal Němec Dimitrij Ovtcharov.

Dvaatřicetiletý druhý nasazený Ma Lung získal jasně první set, ale o osm let mladší soupeř se zlepšil a vyrovnal. Za stavu 8:8 ve třetí sadě si zkušenější z obou hráčů vzal oddechový čas a poté se dostal do vedení o dva sety. Fan Čen-tung v utkání plném rychlých výměn dokázal snížit, avšak v šesté sadě už opět dominoval vítěz posledních tří světových šampionátů.

30. července 2021 · 15:44

 

30. července 2021 · 15:38

Čínský stolní tenista Ma Lung v Tokiu jako první obhájil olympijský titul ve dvouhře. Ve finále porazil krajana a jedničku Fan Čen-tunga 4:2.

30. července 2021 · 15:20

Když Jiří Prskavec poprvé jako malý kluk usedl do kajaku, nevěděl, co dělat a připadal si naprosto bezradný. Pak se lodi nějakou dobu vyhýbal, ale zkusil to znovu a divokou vodu si zamiloval. Vypracoval se v nejlepšího světového kajakáře současnosti a dnes to potvrdil zlatou olympijskou medailí. Chce hledat i další výzvy. Za tři roky v Paříži budou mít kajakáři v olympijském programu i kontaktní závod v extrémním slalomu.

Večer před bojem o olympijské medaile si Prskavec pustil Pyšnou princeznu. "Je to jedna z mých nejoblíbenějších. Ta princezna tam říká: 'Já se to snad nikdy nenaučím'," přiblížil, čím je mu tradiční filmová pohádka blízká. Právě tato fráze mu totiž připomíná jeho kajakářské začátky. "Když jsem byl poprvé s mámou na vodě, tak to je jediná věta, která mi z ježdění utkvěla. Když jsem poprvé sedl na loď a furt jsem se točil, vůbec mi to nejelo rovně. A já jsem si tam vždycky sednul, chytnul si nohy a říkal jsem: 'Já se to snad nikdy nenaučím'," zahrál Prskavec utrápený výraz tehdy šestiletého klučíka.

Jiří Prskavec naplnil očekávání a jako největší favorit závodu si vyjel zlato
Jiří Prskavec naplnil očekávání a jako největší favorit závodu si vyjel zlato
Jiří Prskavec se raduje ze zisku zlaté medaile na Hrách v Tokiu
Jiří Prskavec se raduje ze zisku zlaté medaile na Hrách v Tokiu
Zlatý medailista Jiří Prskavec s tátou a trenérem
Zlatý medailista Jiří Prskavec s tátou a trenérem
30. července 2021 · 15:19

Tenistky budou hrát o víkendu v Tokiu o dvě zlaté olympijské medaile a v obou případech jim stojí v cestě Švýcarky. Belinda Bencicová se v sobotním finále dvouhry pokusí zastavit senzační jízdu Markéty Vondroušové a v neděli se pak spolu s Viktorijí Golubicovou postaví ve finále čtyřhry světovým deblovým jedničkám Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové.

Basketbalisté budou v sobotu čelit Američanům, největším favoritům turnaje, a naději na čtvrtfinále si udrží, jen pokud prohra nebude příliš vysoká. Celkem během druhého olympijského víkendu získá majitele 46 medailových sad.

30. července 2021 · 15:00

Za tři roky se chce judista Lukáše Krpálek pokusit zkompletovat zlatý olympijský hattrick a nevyloučil návrat do kategorie do 100 kilogramů.

30. července 2021 · 14:38

Další český medailový den na olympijských hrách v Tokiu přinesl znovu i kamarádskou radost. Zatímco střelečtí přátelé Jiří Lipták a David Kostelecký se v trapu museli o medaile podělit, Lukáš Krpálek a Jiří Prskavec dělají každý jiný sport, takže mohli získat dvě zlata. A to se jim v rozmezí zhruba dvou hodin povedlo.

Od olympijských her v Riu de Janeiro je pojí přátelství, Krpálek nechyběl na Prskavcově předloňské svatbě. "Na sport máme podobný náhled, nebydlíme až tak daleko od sebe. My se nevidíme tolikrát do roka, ale přejeme si výsledky," vyprávěl novopečený šampion ve vodním slalomu. Při OH pomohl Prskavec judistům v obtížné situaci. "Měli fyzio v karanténě, takže Lukáš s Davidem (Klammertem) chodili k naší Markétě a vytvořili jsme s nimi takovou bublinu. Je to pro mě strašně dobrý kamarád," prozradil kajakář. Krpálek vidí jejich vztah podobně. "Je to hrozně hodný, sympatický kluk. Musím říct, že jsme si nesmírně sedli," řekl o Prskavcovi.

Lukáš Krpálek se zlatou olympijskou medailí z Tokia
Lukáš Krpálek se zlatou olympijskou medailí z Tokia
Zlatá radost! Jiří Prskavec slaví druhou olympijskou medaili
Zlatá radost! Jiří Prskavec slaví druhou olympijskou medaili
30. července 2021 · 14:37

První olympijské zlato v atletice v Tokiu získal v běhu na 10 tisíc metrů Etiopan Barega. Ve finiši porazil světového rekordmana Cheptegeie z Ugandy.

30. července 2021 · 13:44

Markéta Červenková obsadila v olympijské kvalifikaci koulařek v Tokiu až 24. místo výkonem 17,33 metru a do finále nepostoupila.

30. července 2021 · 12:05

Největší favorit olympijského turnaje tenistů Novak Djokovič vypadl v Tokiu v semifinále a bronz z roku 2008 z Pekingu nevylepší. Srbský vítěz všech tří dosavadních letošních grandslamů prohrál po dvouhodinovém boji s Němcem Alexanderem Zverevem 6:1, 3:6, 1:6.

30. července 2021 · 11:57

Lukáš Krpálek zvítězil v judistickém finále nad 100 kilogramů. Získal tak pro Česko další zlatou medaili. 

30. července 2021 · 10:51

Judista Krpálek postoupil do finále

30. července 2021 · 09:40

Kajakář Jiří Prskavec se stal v Tokiu olympijským vítězem ve vodním slalomu. Druhého Slováka Jakuba Grigara porazil o více než tři sekundy.

30. července 2021 · 06:44

Judista Lukáš Krpálek zabojuje na olympijských hrách v Tokiu o medaili. Ve čtvrtfinále váhové kategorie nad 100 kilogramů zdolal Uzbeka Bekmuroda Oltibojeva na wazari a v souboji o finále vyzve domácího Hisajošiho Harasawu, kterého porazil předloni ve finále mistrovství světa právě v japonské metropoli.

29. července 2021 · 21:56
Jiří Prskavec bude v pátek bojovat o druhou olympijskou medaili
Jiří Prskavec bude v pátek bojovat o druhou olympijskou medaili
29. července 2021 · 21:50

Lukáš Krpálek se díky olympiádě vrátil na posvátná místa juda a čerpal tam sílu, než se v noci na pátek (4.00, finálový blok 10.00) postaví výkvětu těžké váhy. Trénoval ve slavné škole Kodokanu a znovu dýchal vzduch ve velké hale Budókan, kde před dvěma lety získal titul světového šampiona.

V starobylé hale Budókan s osmiúhelným stropem ho čeká olympijský boj. Dny před ním trávil Lukáš Krpálek v místech, kde učil judo sám Jigoro Kano, muž, který toto umění stvořil. Kouzlo místa je na jeho straně. Proti němu bude v pavouku váhy nad 100 kilogramů stát sestava nebezpečných protivníků, s většinou má negativní bilanci. „Jsme na olympiádě, tady si člověk lehkého soupeře nevybere. Bereme, co nám los nadělil, určitě do toho půjdeme po hlavě,“ slibuje Krpálek.

Více čtěte v rozhovoru pro deník Sport.

29. července 2021 · 20:11
29. července 2021 · 18:39

 

29. července 2021 · 17:28
29. července 2021 · 17:08

"Jsem rád, že po tom, co v Riu se českému střelectví nepodařilo získat žádnou medaili, jsme tady s Davidem rozjeli novou sérii," řekl Lipták se zlatou medailí na krku. "Ještě mi to nedochází. Těším se domů, až si v klidu pustím celý záznam. Strašně rychle to uteklo," prohlásil.

"Chtěl jsem udělat ještě jednu medaili, ale nevěřil jsem, že se to povede takhle pozdě. V Riu jsem měl čtyřicet dva, takže tam by se to hodilo víc. Bylo to pro mě překvapení," řekl Kostelecký.

29. července 2021 · 16:38

 

29. července 2021 · 16:03

Sotva tenistka Markéta Vondroušová proletěla do finále olympijského turnaje, usedla na lavičku a vzala do ruky mobil. Pro maminku a přítele do zprávy vyťukala: "My vám ty medaile přivezeme!"

Slavnou hláškou z filmu S tebou mě baví svět domů hlásila, že už má z her v Tokiu cenný kov jistý. Suverénní výhrou v semifinále 6:3, 6:1 nad Ukrajinkou Elinou Svitolinovou si ze svého premiérového turnaje pod pěti kruhy odveze zlato, nebo stříbro.

"Říkala jsem si, že kdybych uhrála nějaký výsledek, bylo by to krásné. Samozřejmě si asi nikdo nepředstavuje, že bude mít při premiéře medaili. A fakt, že ji budu mít, je naprosto krásný," řekla levou rukou hrající Vondroušová. "Moc ráda reprezentuju Česko. Od dětství jsem hrála všechny soutěže družstev. Pro mě je to super pocit," pronesla 42. tenistka světa.

29. července 2021 · 15:42

Český windsurfař Karel Lavický po dvanácti rozjížďkách olympijské regaty obsadil 22. místo a do nedělních bojů o medaile neprošel. Za postupující desítkou zaostal o více než sto bodů.

Pětatřicetiletý Lavický, který startoval na třetí olympiádě, díky 22. příčce zaznamenal své nejlepší umístění pod pěti kruhy. To měl však jisté už před startem, protože v Tokiu se představilo jen 25 závodníků. Jeho maximem dosud bylo 31. místo z Ria de Janeiro.

Český jachtař Karel Lavický
Český jachtař Karel Lavický
29. července 2021 · 15:16

Finále ženské dvouhry ve stolním tenisu na hrách v Tokiu vyhrála Číňanka Čchen Meng nad krajankou Sun Jing-ša 4:2 na sety. Bronz má Japonka Itóová.

29. července 2021 · 15:16

Olympijskou vítězkou ve víceboji se stala americká gymnastka Sunisa Leeová. V Tokiu získala druhou medaili po stříbru ze soutěže družstev.

29. července 2021 · 14:58

„Hlavně jsem nechtěla hrát o třetí místo, protože brambora z olympiády je podle mě hrozná. Jsem moc ráda, že se mi to povedlo. Ať už to bude zlato nebo stříbro, tak jenom to, že už budu na stupních vítězů, je fakt krásný,“ řekla Vondroušová.

Před zápasem se inspirovala úspěšně zvládnutým semifinále deblistek Krejčíkové se Siniakovou. „Když jsem odpoledne viděla holky, říkala jsem si, že nesmím zaostávat a musím vyhrát taky. Motivovaly mě,“ uvedla Vondroušová s úsměvem.

Její finálovou soupeřkou bude Bencicová, která je na žebříčku o 30 příček výš na 12. místě a v osmifinále vyřadila Krejčíkovou „Je hodně útočná. Bude to těžké,“ řekla Vondroušová.

Více na deníku Sport

29. července 2021 · 14:54

Tenistky Krejčíková a Siniaková si o olympijské zlato zahrají s Bencicovou a Golubicovou. Švýcarky v deblovém semifinále vyřadily dvojici z Brazílie.

29. července 2021 · 14:44
Markéta Vondroušová v boji o finále
Markéta Vondroušová v boji o finále
Markéta Vondroušová v semifinále zaválela
Markéta Vondroušová v semifinále zaválela
Markéta Vondroušová je ve finále, další medaile je jistá!
Markéta Vondroušová je ve finále, další medaile je jistá!
29. července 2021 · 14:20

 

29. července 2021 · 14:19

Tenistka Markéta Vondroušová postoupila na olympijských hrách v Tokiu do finále a má jistou medaili. Ukrajinku Elinu Svitolinovou porazila hladce 6:3, 6:1 a v boji o zlato ji čeká Švýcarka Belinda Bencicová. Do finále se probojovaly i Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ve čtyřhře.

Obě hráčky na úvod ztratily podání, ale pak už se brejky dařily jen dvaadvacetileté Vondroušové. V prvním setu získala díky chytré hře, na kterou nasazená čtyřka nenašla protizbraň, tři, ve druhém přidala dva. Od stavu 2:2 v první sadě získala šestá hráčka světového žebříčku Svitolinová jen dva gamy. Na kurtu strávila česká finalistka Roland Garros 2019 jen něco málo přes hodinu.

29. července 2021 · 13:59

 

29. července 2021 · 13:59

Z pod brýlí se Petru Hrdličkovi řinuly slzy. A není divu. Na olympijských hrách v Tokiu jeho dva svěřenci pokořili svět, Jiří Lipták získal v trapu zlato a šampion z her v Pekingu před třinácti lety David Kostelecký bral stříbro.

Krátce po parádním českém představení ještě Hrdlička vstřebával dojetí. "Je na měkko," byl omluven z rozhovoru. Po slavnostním medailovém ceremoniálu, po kterém ho jeho svěřenci nosili na ramenou, už přišel a říkal: "Na vás by to nepadlo?"

Měl pravdu. V ochozech sice chyběli fanoušci, ale dojetí z hrdosti při české hymně se dalo vycítit i z ostatních členů týmu, zástupců české výpravy a novinářů. "Tak vidíte," podotkl třiapadesátiletý Hrdlička. "Dva Češi ve finále je něco úžasného, to nemá chybu. A dotáhlo se to do krásného konce, do medailového umístění. K tomu už není co dodat."

29. července 2021 · 13:56

Simona Kubová se z rozplavby na znakařské dvoustovce do semifinále nedostala. Při svém posledním olympijském startu v kariéře skončila na 25. místě.

29. července 2021 · 13:47

Tenistka Markéta Vondroušová vyhrála nad Ukrajinkou a jde do finále. Utká se o zlatou medaili. 

29. července 2021 · 13:32

Český plavec Jan Šefl z rozplavby na motýlkářské stovce na olympijských hrách v Tokiu do semifinále nepostoupil. S časem 52,52 skončil 37. místě.

29. července 2021 · 11:34

Zuzana Rehák Štefečeková zvítězila ve střelbě na trap a získala na olympijských hrách v Tokiu první medaili pro Slovensko. Sedmatřicetiletá slovenská vlajkonoška porazila v souboji o zlato Američanku Kayle Browningovou a po stříbrech z Pekingu a Londýna se dočkala nejcennější medaile.

29. července 2021 · 11:32

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner po desetidenní karanténě kvůli covidu-19 zahájili se zpožděním olympijský turnaj vítězně. Po jediném tréninku na písku v tokijském Šiokaze Parku vydřeli třísetovou výhru nad mexickou dvojicí Josué Gaxiola, José Rubio a udrželi si naději na postup ze skupiny.

29. července 2021 · 10:07

Tenistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si ve čtyřhře v Tokiu zahrají o zlaté olympijské medaile. V semifinále nejvýše nasazený pár porazil Rusky Jelenu Vesninovou a Veroniku Kuděrmětovovou 6:3, 3:6, 10:6. 

29. července 2021 · 09:37

Kanoistka Tereza Fišerová obsadila ve finále olympijského závodu v Tokiu šesté místo. Z vítězství se radovala Australanka Jessica Foxová.

29. července 2021 · 09:29

Čeští střelci ovládli v Tokiu olympijskou soutěž v trapu. Zvítězil Jiří Lipták, který v rozstřelu o zlatou medaili porazil Davida Kosteleckého.

29. července 2021 · 08:33

Zuzana Rehák Štefečeková zvítězila ve střelbě na trap a získala na olympijských hrách v Tokiu první medaili pro Slovensko. Dosud měla dvě stříbra.

29. července 2021 · 07:56

Kanoistka Tereza Fišerova bezpečně postoupila do finále olympijského závodu ve vodním slalomu v Tokiu. V semifinále zajela druhý čas.

29. července 2021 · 07:35

Úřadující dvojnásobný mistr světa ve skoku o tyči Sam Kendricks z USA měl pozitivní výsledek testu na covid-19 a přijde o start na olympijských hrách v Tokiu. Sejde tak z jeho očekávaného souboje se světovým rekordmanem Armandem Duplantisem ze Švédska.

29. července 2021 · 07:30

Dva zahraniční účastníci olympijských her nakažení koronavirem museli být v Tokiu hospitalizováni. Uvedl to mluvčí organizačního výboru Masa Takaja s tím, že ani jeden z případů není vážný.

Nejmenovaní dva lidé jsou prvními účastníky her, o nichž se ví, že v souvislosti s covidem-19 skončili v dějišti akce v nemocnici. Stejně jako u ostatních případů pořadatelé jejich identitu nesdělili.

29. července 2021 · 06:43

Čeští veslaři Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek obsadili na olympijských hrách v Tokiu skvělé čtvrté místo v závodě dvojskifů lehkých vah, od medaile je dělilo 2,12 sekundy. 

29. července 2021 · 06:41

Jiří Lipták a David Kostelecký budou střílet o olympijské medaile, Lipták dvoudenní kvalifikaci trapu vyhrál. Šestičlenné finále začne v 8:30.

28. července 2021 · 19:12

Bronzového medailistu z Tokia šermíře Alexandera Choupenitche dnes odpoledne na Olympijském festivalu v Brně přivítali fanoušci. S balonky, pompony a konfetami zaplnili místo před pódiem. Tleskali při příjezdu, stejné jako při sestřihu fleretistova vítězného zásahu. Z přivítání byl sportovec překvapený.

"Nečekal jsem, že vás tady bude tolik, nemám slov. Moc děkuji," řekl sedmadvacetiletý rodák z Brna. S fanoušky si potom udělal video, společnou fotku a odešel do stanu, před kterým se již vytvořila fronta lidí čekající na podpisy.

Alexander Choupenitch vybojoval první olympijskou medaili pro český šerm po 113 letech
Alexander Choupenitch vybojoval první olympijskou medaili pro český šerm po 113 letech
Šermíř Alexander Choupenitch je z olympiády v Tokiu už doma v Česku
Šermíř Alexander Choupenitch je z olympiády v Tokiu už doma v Česku
28. července 2021 · 16:01

První olympijský turnaj basketbalistů 3x3 ovládli Lotyši. Ve finále v Tokiu porazili 21:18 Rusko. Bronzové medaile získali Srbové.

28. července 2021 · 15:56

Čeští basketbalisté podlehli ve druhém zápase na olympijských hrách v Tokiu Francii jednoznačně 77:97. O přímý postup do čtvrtfinále se utkají v sobotu na závěr skupiny A s favorizovaným týmem USA, který dnes porazil Írán vysoko 120:66.

Češi mají v tabulce tři body stejně jako Američané, ti však na druhém místě disponují lepším skóre. Právě poměr vstřelených a inkasovaných bodů může být kritériem i pro případný postup ze třetí příčky. Tuto možnost získají ale jen dva výběry ze tří základních skupin.

Patrik Auda zakončuje v zápase s Francií
Patrik Auda zakončuje v zápase s Francií
Blake Schilb v souboji s Francouzem Evanem Fournierem
Blake Schilb v souboji s Francouzem Evanem Fournierem
28. července 2021 · 15:49

Čeští basketbalisté prohráli ve druhém utkání na OH s Francií 77:97. O přímé druhé postupové místo do čtvrtfinále se střetnou v sobotu s USA.

28. července 2021 · 15:26

První olympijské zlato v basketbale 3x3 získaly reprezentantky USA. Ve finále na hrách v Tokiu porazily 18:15 Rusko. Bronz vybojovala Čína.

28. července 2021 · 15:00

Čínský vzpěrač Š' Č'-jung vyhrál v Tokiu soutěž do 73 kg ve světovém rekordu 364 kg a získal druhé olympijské zlato v kariéře.

28. července 2021 · 14:20

Den po triumfu v týmové soutěži v drezuře vyhrála německá jezdkyně Jessica von Bredowová-Werndlová na OH v Tokiu závod jednotlivců.

28. července 2021 · 13:36

Gruzínský judista Laša Bekauri se stal olympijským vítězem v kategorii do 90 kg. Úřadující mistr Evropy porazil ve finále Němce Eduarda Trippela.

28. července 2021 · 13:31
Trenérka Petra Škábová s Barborou Seemanovou po olympijském finále
Trenérka Petra Škábová s Barborou Seemanovou po olympijském finále
28. července 2021 · 13:30

Tenista Jiří Veselý dohrál na antukovém turnaji v Kitzbühelu ve druhém kole. Slovákovi Jozefu Kovalíkovi podlehl po dvou hodinách 6:2, 2:6 a 4:6.

28. července 2021 · 13:15

Plavkyně Kristýna Horská obsadila časem 2:25,03 na prsařské dvoustovce na olympijských hrách v Tokiu 19. místo a do semifinále nepostoupila.

28. července 2021 · 13:07

Olympijskou šampionkou v judu ve váze do 70 kg se stala v Tokiu domácí Japonka Čizuru Araiová. Ve finále porazila Rakušanku Michaelu Polleresovou.

28. července 2021 · 12:55

Plavci Janu Čejkovi scházelo na olympijských hrách v Tokiu k postupu do semifinále znakařské dvoustovky 17 setin. V rozplavbách obsadil 18. místo.

28. července 2021 · 12:55

Zaměření tréninku na jednu trať a skvělé vyladění formy podle trenérky Petry Škábové přispěly k tomu, že se plavkyně Barbora Seemanová probojovala do finále závodu na 200 metrů volný způsob a v něm dnes obsadila šesté místo. Z šestnáctileté dívenky, která debutovala na olympijských hrách v Riu de Janeiro, se stala samostatná špičková závodnice s jasně danými cíli.

Koronavirová pandemie dala Seemanové se Škábovou prostor k úvahám, jak směřovat kariéru. "Přestaly dohady, jestli dvoustovka nebo stovka nebo čtyřstovka. Věděly jsme jasně, že děláme na dvoustovku," řekla. Konečně také mohla naplánovat ladění formy tak, jak si představovala.

28. července 2021 · 12:26

Plavkyně Barbora Seemanová pár hodin po 6. místě na kraulařské dvoustovce nepostoupila na poloviční trati do semifinále. V rozplavbách byla 21.

28. července 2021 · 12:17

Český judista David Klammert vypadl na olympijském turnaji v Tokiu již v prvním kole. Ve vyrovnaném duelu kategorie do 90 kilogramů podlehl Izraelci Li Kochmanovi v takzvaném zlatém skóre na ipon.

Sedmadvacetiletý Klammert dosud Kochmana na seniorské scéně nikdy neporazil, do utkání ale vstoupil aktivněji. Oba judisté ale zůstávali dlouho ve střehu a zápas po skončení normální doby přešel do prodloužení a zlatého skóre.

28. července 2021 · 12:16
28. července 2021 · 12:16

Windsurfař Karel Lavický si po třetím soutěžním dnu olympijské regaty v Enošimě polepšil na 22. místo. Pětatřicetiletý českobudějovický rodák zaznamenal své dosud nejlepší dílčí výsledky v soutěži, v první dnešní rozjížďce byl devatenáctý a v druhé dokonce šestnáctý.

"Dneska konečně dorazil ten správný stálý vítr z moře, který všichni celou dobu očekávali. Byl zatím nejsilnější během celého závodu. K tomu byly docela velké vlny jako pozůstatek tajfunu, který prošel včera kolem. Dobře jsem startoval, a tak byly i mé dojezdy lepší," uvedl Lavický v tiskové zprávě svazu jachtingu.

28. července 2021 · 11:56

Ragbisté Fidži obhájili v Tokiu olympijské zlato v sedmičkách. Ve finále šampioni z Ria porazili 27:12 Nový Zéland, bronz získala Argentina.

28. července 2021 · 10:21

Olympijskou časovku vyhrál Slovinec Primož Roglič. Stříbro získal Nizozemec Tom Dumoulin, bronz Australan Rohan Dennis. Michael Kukrle skončil 26.

28. července 2021 · 09:43

Deset dnů si pobyl jeden z členů českého beachvolejbalového páru Ondřej Perušič v izolaci kvůli pozitivnímu výsledku testu na covid-19. Ačkoliv v úterý večer byl stále pozitivní, včera mu bylo povoleno izolaci opustit. „Včerejší test byl opět pozitivní, nicméně Japonci jsou národ flexibilní, a proto dodrželi dosavadní tempo ,‘co den, to nové pravidlo‘,“ napsal český pár na Facebooku. Více čtěte na deníku Sport. 

28. července 2021 · 09:21

Soutěž v synchronizovaných skocích do vody z třímetrového prkna vyhráli suverénně Číňané Wang Cung-jüan a Sie S'-i a získali první olympijské zlato.

28. července 2021 · 08:47

Americká sportovní gymnastka Simone Bilesová, jež měla být jednou z největších postav olympijských her v Tokiu, nebude ve čtvrtek obhajovat zlato ve víceboji. Čtyřnásobná šampionka z Ria de Janeiro už s odkazem na ochranu svého duševního zdraví odstoupila z úterní soutěže družstev, v níž favorizovaný tým USA podlehl ruským rivalkám.

28. července 2021 · 08:07

 

28. července 2021 · 08:06
28. července 2021 · 08:06

Plážového volejbalistu Ondřeje Perušiče na OH propustili z izolace po nákaze covidem-19 a ve čtvrtek nastoupí s Davidem Schweinerem proti Mexičanům.

28. července 2021 · 07:43

Tenistky můžou na olympijských hrách v Tokiu získat dva cenné kovy. Po postupu Markéty Vondroušové do semifinále dvouhry uspěly i Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ve čtyřhře. První nasazený pár otočil ve čtvrtfinále utkání s Australankami a Ashleigh Bartyovou se Storm Sandersovou porazil 3:6, 6:4 a 10:7 v super tie-breaku.

28. července 2021 · 07:42

Deblistky Krejčíková a Siniaková zdolaly ve čtvrtfinále na olympiádě Australanky Bartyovou, Sandersovou 3:6, 6:4, 10:7 a budou hrát v Tokiu o medaili.

28. července 2021 · 07:41

 

28. července 2021 · 07:41

 

28. července 2021 · 07:40

Tenistka Markéta Vondroušová bude hrát na olympiádě v Tokiu o medaile ve dvouhře. Ve čtvrtfinále jí po prvním setu vzdala Španělka Paula Badosaová.

28. července 2021 · 07:37

Olympijskou časovku vyhrála nizozemská cyklistka Annemiek van Vleutenová před Švýcarkou Marlen Reusserovou a krajankou Annou van der Breggenovou.

28. července 2021 · 07:37

Američanka Katie Ledecká ovládla na olympijských hrách kraulařský závod na 1500 metrů a získala v Tokiu první a celkově šesté zlato pod pěti kruhy.

28. července 2021 · 07:36

Japonská plavkyně Jui Ohašiová vyhrála na OH hrách v Tokiu i druhý polohový závod. Na dvoustovce porazila Američanky Walshovou a Douglassovou.

28. července 2021 · 07:35

Český judista David Klammert vypadl na olympijském turnaji v Tokiu již v 1. kole. V takzvaném zlatém skóre nestačil na Izraelce Li Kochmana.

28. července 2021 · 07:35

Lukostřelkyně Marie Horáčková skončila v olympijské soutěži v Tokiu v prvním kole vyřazovací části. S Japonkou Miki Nakamuraovou prohrála 2:6.

28. července 2021 · 07:35

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek postoupil na veslařské olympijské regatě do finále a obsadí v Tokiu nejhůře šesté místo.

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek postoupil na veslařské olympijské regatě do finále
Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek postoupil na veslařské olympijské regatě do finále
28. července 2021 · 07:34

Úřadující mistr světa Kristóf Milák vyhrál na olympijských hrách finále na 200 m motýlek a získal v Tokiu první plavecké zlato pro Maďarsko.

28. července 2021 · 07:33

Barbora Seemanová skončila na olympijských hrách v Tokiu na kraulařské dvoustovce šestá v českém rekordu 1:55,45. Zato získala Ariarne Titmusová.

28. července 2021 · 07:32

Nizozemská párová čtyřka Uittenbogaard, Wiersma, Wieten, Metsemakers vyhrála olympijské finále v Tokiu v historicky nejlepším čase 5:32,03.

28. července 2021 · 07:31

Také mužský závod čtyřky bez kormidelníka skončil na olympijských hrách triumfem australského veslování. Druzí byli Rumuni a třetí Italové.

28. července 2021 · 07:26

Australské veslařky ovládly na olympijských hrách čtyřku bez kormidelnice. Stejně jako na posledním MS vyhrály souboj s nizozemskou lodí.

28. července 2021 · 07:25

Mužský dvojskif ovládli na olympijských hrách v Tokiu francouzští mistři Evropy Hugo Boucheron a Matthieu Androdias před Nizozemci a Číňany.

28. července 2021 · 07:25

První zlatou veslařskou medaili na olympijských hrách v Tokiu získaly favorizované Rumunky Ancuta Bodnarová a Simona Radisová na dvojskifu.

28. července 2021 · 07:24

Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová obsadily na dvojskifu čtvrté místo v olympijském finále B a celkovou desátou příčkou zopakovaly výsledek z Ria.

27. července 2021 · 20:20

Velký návrat na výsluní po hodně dlouhé cestě má za sebou cyklistická hvězda Jolanda Neffová. Veskrze vždy usměvavá a dobře naladěná Švýcarka si prožila své, když v prosinci 2019 před vánočními svátky během projížďky na biku v Severní Karolíně spadla ve vysoké rychlosti a skončila v hromadě větví. Následovala cesta záchrankou do nemocnice kvůli vnitřnímu krvácení ve slezině a dlouhá doba rekonvalescence. Formu do olympijského Tokia ale dokázala načasovat dokonale a odměnou je jí zlatá medaile z cross country.

 

Švýcarská bikerka Jolanda Neffová během závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě
Švýcarská bikerka Jolanda Neffová během závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě
27. července 2021 · 18:21

Bikerka Jitka Čábelická pociťovala po dojezdu dnešního závodu v cross country zklamání. Toužila napodobit bratra Jana Škarnitzla, jemuž se v Londýně 2012 podařilo dostat do první patnáctky a dojel dvanáctý. Místo toho však jednatřicetiletá reprezentantka při své olympijské premiéře 22. místem přesně dorovnala umístění svého sourozence z předchozí olympiády v Riu de Janeiro. Věří však, že bude mít ještě šanci k nápravě.

Jitka Čábelická na trati olympijského cross country horských kol
Jitka Čábelická na trati olympijského cross country horských kol
Jitka Čábelická před odletem na LOH do Tokia
Jitka Čábelická před odletem na LOH do Tokia
27. července 2021 · 17:04

Dráhař Tomáš Bábek, který patří k medailovým nadějím české výpravy, dnes odletěl do dějiště olympijských her. Do Japonska zamířil nabuzený díky dvěma medailím, které už mají čeští sportovci na kontě. Sám se chce pokusit o nápravu za bikera Ondřeje Cinka, jemuž sebrala bronz ve velmi slibně rozjetém závodě smůla v podobě defektu, po němž své vystoupení ukončil.

"Hodně mě překvapil a potěšil Brňák Saša Choupenitch, to bylo neskutečné. Fandil jsem a bylo to velice napínavé. Člověk tak začal i takhle na dálku trochu více vnímat a cítit tu olympijskou atmosféru. Takže musím říct, že už jsem docela hodně nabuzený. Obě ty české medaile mě rozhodně motivovaly, bylo také úlevou, že už jako výprava nějaké máme," řekl dnes Bábek před odletem z Prahy novinářům.

Tomáš Bábek ukázal pro iSport.cz své vybavení na olympiádu
Tomáš Bábek ukázal pro iSport.cz své vybavení na olympiádu
Kolo na olympiádu pro Tomáše Bábka přišlo přibližně na 350 tisíc korun
Kolo na olympiádu pro Tomáše Bábka přišlo přibližně na 350 tisíc korun
27. července 2021 · 15:30

Týmová soutěž v drezuře se už počtrnácté v historii olympijských her stala kořistí německého týmu. V Tokiu skončili druzí Američané a třetí Britové.

27. července 2021 · 15:08

Srbka Milica Mandičová získala druhé olympijské zlato v taekwondu. Mužům v nejtěžší váhové kategorii v Tokiu dominoval Rus Vladislav Larin.

27. července 2021 · 15:00

Ruské gymnastky vyhrály poprvé od roku 1992 soutěž družstev na OH. Druhé skončily obhájkyně zlata z USA poté, co odstoupila hvězdná Simone Bilesová.

27. července 2021 · 14:54

Vyrovnaný souboj v kategorii do 64 kg na hrách v Tokiu ovládla kanadská vzpěračka Maude Charronová, zvítězila se součtem 236 kilogramů.

27. července 2021 · 14:43

Na cestě za splněním olympijského snu byli po boku českého šermíře Alexandra Choupenitche také jeho rodiče. Do Tokia mu fandili z Běloruska, kde pečují o své rodiče. Zápasy neviděli, protože je tamní televize nevysílala, on-line sledovali alespoň skóre. Nervy a bezesné noci brzy vystřídaly pocity štěstí a vděčnosti. Ne kvůli bronzové medaili z olympiády, ale proto, že se jejich synovi splnil sen. Řekla to matka brněnského fleretisty Irina Choupenitchová.

O úspěchu syna nepochybovala. "Noc před tím jsem se pořád modlila, ale věděla jsem, že bude medaile. Říkala jsem mu to i před závody, srdce maminky to cítí. Věděla jsem, že všechno bude v pořádku, a před každým zápasem jsem mu poslala jako motivaci videa, na kterých byl on. Třeba když jako malý trénoval dlouho do noci v šermírně, kde už nikdo nebyl. Když získal bronz, volal mi a vůbec nemluvil, jenom plakal. Byl rád, že se mu splnil sen po tom, kolik toho obětoval," popsala žena.

Alexander Choupenitch s bronzovou olympijskou medailí
Alexander Choupenitch s bronzovou olympijskou medailí
Alexander Choupenitch je bronzovým olympijským medailistou
Alexander Choupenitch je bronzovým olympijským medailistou