Babiš zaúkoloval vedení ČSA jednat se zaměstnanci

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: CSA

Ministr financí Andrej Babiš zaúkoloval vedení Českého Aeroholdingu a Českých aerolinií jednat se zaměstnanci společnosti. Po jednání na MF to uvedl Luboš Pomajbík z Odborového svazu dopravy s tím, že důvody ke stávce v žádném případě nepominuly. Babiš se k výsledkům schůzky nevyjádřil. Napětí v ČSA způsobil záměr společnosti propustit téměř třetinu pilotů a bezmála polovinu letušek a stevardů.

Předseda představenstva ČSA Jozef Sinčák uvedl, že konkrétní závěry na jednání nepadly, všechny strany budou podle něj o situaci aerolinek dále jednat. „Je prostor se dále setkávat a situaci řešit tak, aby byla kompromisní pro zaměstnance i zaměstnavatele,“ dodal. Konkrétní parametry se podle něj budou dojednávat na pracovních schůzkách příští týden. „Úkol pro management zněl jasněji komunikovat cíle a perspektivu dopravce potom, co překoná tuto krizovou situaci,“ doplnil.

„Ke sblížení stanovisek managementu a nás dnes v žádném případě nedošlo,“ reagoval Pomajbík. Vedení ČSA má podle něj předložit veškeré smlouvy a udělat jejich analýzu tak, aby se mohlo příští týden jednat. Před propouštěním se prý měla udělat analýza. Není podle něj zdokumentováno, na základě čeho se má kolik lidí z které profese propouštět.

Stát i Korejci se snaží navýšit kapitál

Sinčák ze slov Babiše vyrozuměl, že je silná vůle ze strany státu a korejské strany o navýšení kapitálu. Konkrétní částka na jednání nezazněla, upozornil.

Na nedostatek komunikace ze strany vedení společnosti si odbory dlouhodobě stěžují. Odborová organizace posádek letadel kvůli tomu vyhlásila stávkovou pohotovost. Odborům se rovněž nelíbil přístup Korean Air, které v loňském roce do tuzemského dopravce majetkově vstoupily a od kterého se očekávaly investice a následné zlepšení hospodářské situace v ČSA.

Korejský dopravce získal loni 44procentní podíl v ČSA za zhruba 70 milionů korun. Od vstupu silného zahraničního dopravce si odborníci slibovali mimo jiné možnost výhodnějších nákupů strojů a služeb nebo vzájemné propojení sítí destinací, které by bylo pro ČSA výhodné. O pražském letišti jako o budoucím uzlovém bodu pro přestup cestujících z Asie hovořil při podpisu smlouvy s Korejci i tehdejší předseda vlády Petr Nečas (ODS).

Finanční injekce 800 milionů korun

Majitelé aerolinií, Český Aeroholding a Korean Air, podle médií v předchozích dnech jednali o finanční injekci pro leteckého dopravce. Maximálně by mělo jít o 37 milionů dolarů, tedy asi 800 milionů korun, informoval již dříve deník E15. „To číslo se mění, mění se každým den a mění se směrem dolů,“ řekl listu šéf Aeroholdingu Václav Řehoř. Letos firma od dubna do září přitom podle informací Lidových novin byla v provozním zisku 183 milionů korun.

Loni ČSA vykázaly ztrátu 922 milionů korun. V současnosti společnost zaměstnává 230 pilotů, téměř 400 palubních průvodčích a téměř 270 pracovníků v administrativě. V roce 2011 dopravce podle výroční zprávy zaměstnával bezmála 1500 lidí, z toho 292 pilotů a 613 letušek a stevardů. Rok předtím personál dopravce představovalo přes 2000 lidí, z toho 415 pilotů a 752 palubních průvodčí.