Chcete ušetřit za energie? Hledáte zodpovědnou alternativu za svého dodavatele?

Alternativní dodavatel nemusí nutně znamenat risk.

Alternativní dodavatel nemusí nutně znamenat risk. Zdroj: Shutterstock

Přibližně milion odběratelů energií se loni přesvědčilo, že stabilita dodavatele je přímo zásadní. Je vůbec ještě možné se po těchto zkušenostech spoléhat na alternativní dodavatele energií?

V ČR existuje přes sto dodavatelů energií

Jedním z nich je i společnost EP ENERGY TRADING, a.s., známá také pod zkratkou epet. Působí v Česku a na Slovensku, kde dodává elektřinu a zemní plyn nejen běžným domácnostem, ale také velkoodběratelům, včetně několika významných společností a institucí z oblasti průmyslu, potravinářství nebo zdravotnictví.

S prodejem elektřiny velkým podnikům začal epet už v roce 2005, tehdy ještě pod názvem United Energy, a.s. Postupně se k elektřině přidal zemní plyn a rozšířila se nabídka služeb, aby později pokryla také potřeby domácností a menších nebo středních podniků. Následovaly důležité akvizice společností První energetická, Optimum Energy, části Západomoravské energetické a Energie pro život. Tyto kroky ještě víc upevňovaly pozici epet na trhu. Prozatím poslední akvizice proběhla v roce 2021, kdy se pod epet začlenila společnost Dobrá Energie s.r.o. Z hlediska dodaného objemu energií tak vznikl největší alternativní dodavatel, který zajišťuje plyn a elektřinu pro více než 125 tisíc odběrných míst.

Vlastní zdroje energií jako záruka jistoty

Společnost epet je součástí skupiny Energetický a průmyslový holding, a.s. Jejím většinovým vlastníkem je český podnikatel a právník Daniel Křetínský a platí za největšího dodavatele tepla a významného výrobce elektřiny v Česku. Vedle toho je druhým největším distributorem a dodavatelem elektřiny na Slovensku nebo provozovatelem nejrozsáhlejší tranzitní sítě v Evropě. Právě vlastní zdroje elektřiny a silné ekonomické zázemí holdingu dělají ze společnosti epet stabilního a důvěryhodného partnera, na kterého se mohou odběratelé spolehnout i v nejisté době. Samozřejmostí je férové jednání, vstřícný přístup a absence skrytých poplatků.