Moneta spouští stavební spoření online

Moneta Money Bank

Moneta Money Bank Zdroj: Profimedia

Pobočka Moneta Money Bank v Litoměřicích
Pobočka Moneta Money Bank v Litoměřicích
Moneta Money Bank
4
Fotogalerie

Od konce září si budou moci klienti Moneta Stavební Spořitelny sjednat smlouvu online. První fáze počítá s online sjednáváním v mobilní aplikaci Smart Banka, o měsíc později pak bude možné stavební spoření uzavřít i na webových stránkách. Moneta pak do konce roku plánuje spustit i první fázi postupného online sjednávání nových hypotečních úvěrů.

První klienti si nové stavební spoření budou moci online sjednat od konce září. „Na našich webových stránkách nebo v prostředí naší mobilní aplikace Smart Banka zabere celý proces sjednání stavebního spoření jen několik minut. V případech, kdy klienti nadále upřednostní osobní návštěvu svého bankéře, budou již také smlouvu podepisovat digitálně,“ doplnil Andrew Gerber, předseda představenstva Moneta Stavební Spořitelny

Zájem o stavební spoření a hypotéky neklesá ani v kontextu s aktuální pandemickou situací a následnými ekonomickými dopady: svoje stavební spoření plánuje pro potřeby bydlení využít v následujících šesti měsících 10 procent Čechů, hypoteční úvěr si pak ve stejném období hodlá sjednat 8 procent obyvatel České republiky.

Otázka bydlení je jedním z ústředních témat české společnosti. Ve „vlastním“ žije celých 68,3 procenta Čechů, na druhou stranu ho vnímá 84 procent obyvatel České republiky jako cenově nedostupné. „Nedostupnost bydlení dopadá na všechny, ceny nemovitostí se meziročně zvedly o 9,5 procenta, nové bydlení je drahé také v porovnání se zbytkem Evropy, kdy jsou tuzemské nemovitosti v porovnání s hrubým ročním příjmem v průměru 11x dražší.