Netradiční a hodnotný dárek? Darujte investiční zlato

Zdroj: Depositphotos.com

Chcete vybrat opravdu jedinečný dárek, který potěší a bude mít hodnotu i za pár let? V takovém případě si vyberte investiční zlato nebo stříbro. Nejde totiž pouze o cihličky a slitky, ale prodává se i v mnoha zajímavých zpracováních, které jsou vhodné přímo pro speciální příležitosti. Co všechno můžete pořídit a k jakým příležitostem je podobný dárek vhodný, se dozvíte v následujícím článku.

Zlato jako dárek naprosto pro každého

Na zlatu je nejlepší jeho univerzálnost. Tento vzácný kov totiž potěší naprosto každého. Jde tak o skvělý dárek ve chvíli, kdy nemůžete nic vymyslet, ale nechcete pořídit nějakou zbytečnost. Drobná pozornost z ryzího zlata či stříbra totiž rozhodně udělá radost a udrží si svou hodnotu i za pár let. Navíc cena není nijak vysoká, ale záleží i na tom, co konkrétně vyberete. K dispozici jsou totiž i luxusnější medaile a větší mince, kde je větší hmotnost cenného kovu, což se samozřejmě odráží i na ceně. Medaile, mince a podobné výrobky ze zlata a stříbra jsou vhodné dárky pro muže a ženy, protože drahým kovem rozhodně nic nezkazíte k žádné příležitosti.

Pozornost k narozeninám i svátku

A k jaké příležitosti je ideální vybrat krásný kousek zlata nebo stříbra? Jasným okamžikem jsou například narozeniny. Tehdy se tematicky hodí především medailonek podle znamení zvěrokruhu. S výběrem toho správného si jednoduše poradíte podle data narození obdarovaného. Příjemnou pozorností na svátek se zase může stát medaile opatřená jménem. Na výběr jsou tradiční česká a slovenská jména, která najdete v kalendáři. Jistě tak najdete tu správnou variantu pro každého.

Darujte zlato k výjimečné události

Mezi další zajímavé události, kdy bude dobrou volbou koupě zlata či stříbra, rozhodně patří například výročí svatby. Jde o speciální příležitost, která si zaslouží oslavu s hodnotným dárkem. Krásná velká zlatá medaile tak rozhodně bude dostatečným uctěním výročí. Další příležitostí k zakoupení cenného dárku je odměna za vysokoškolský titul. Kromě toho může být zlato vhodné jako dárek k narození dítěte, oslavy svatby a podobným vzácným okamžikům, které se mnohdy opakují jen jednou za život.

A kde zlato a stříbro v dárkové podobě nakoupíte?

Pro nákup krásného dárku v podobě zlatého kovu nemusíte ani nikam chodit. Stačí jednoduše navštívit specializovaný internetový obchod, vybrat si ten správný kousek a objednat. Následně si počkáte, až k vám dorazí bezpečně pojištěná zásilka v diskrétním balení s cenným obsahem. Potom už zbývá si jenom počkat na to, jakou radost bude mít obdarovaný a zda jste tímto dárkem trefili do černého.

Drahé kovy z nabídky pražské mincovny totiž nejsou určené jenom pro ryzí investory, ale jde také o krásnou pozornost vhodnou jako památku na rodinné a jinak významné události. Zkuste si na to vzpomenout, až budete vybírat ten správný dárek, který by měl splňovat nároky na krásný vzhled i na hodnotu, kterou si uchová napříč časem.

Nezapomeňte na pořízení investičního zlata pro vlastní potřebu

A když už budete v tom procházení specializovaného internetového obchodu se zlatem a stříbrem, můžete si jednoduše objednat i nějaké kousky pro vlastní potřebu. Investiční zlato je totiž osvobozeno od DPH, takže představuje celkově výhodnou a zajímavou investici s jistotou uchování hodnoty nejenom vůči inflaci. Sami si také jednoduše vyberete, jak velkou částku chcete investovat, takže si můžete postupně přikupovat po menším množství, nebo se rozhodnout pro jednorázovou větší investici, protože zlato nabízí obě varianty a záleží jenom na vašich možnostech, co si zrovna chcete pořídit.