Karta seniora nabízí slevy lidem nad 55 let. Projekt se rozšíří do více krajů

Projekt Plníme přání seniorům

Projekt Plníme přání seniorům Zdroj: Anna Vackova

Projekt Plníme přání seniorům
2
Fotogalerie

Pokud žijete v Jihomoravském či Moravskoslezském kraji a je vám nad 55 let, vězte, že můžete požádat o tzv. Kartu seniora. Díky ní získáte zvýhodněné nabídky a slevy u stovek partnerů nejen doma, ale také na Slovensku. Pro letošní rok je v plánu rozšířit Kartu seniora i do dalších krajů v České republice.

V současné době mohou senioři vybírat z více než 400 nabídek slev a speciálních akcí u spolupracujících partnerů. Levněji mohou třeba chodit na cvičení, na divadelní představení či nejrůznější kurzy. Provozovny partnerů v České republice, kteří poskytují slevy, jsou označeny zelenou samolepkou. Na Slovensku je barva samolepky oranžová.

„Pro letošní rok máme v plánu dále rozšiřovat počet českých i slovenských partnerů zapojených do projektu a také rozšířit Kartu seniora i do dalších krajů. Karta seniora nabídne i další užitečné funkce – po přihlášení k účtu na internetu si bude možné poznačit například termín návštěvy u lékaře,“ doplňuje Radek Lunda, manažer projektu. Samotné použití Karty seniora je snadné, stačí před placením nahlásit poskytovateli uplatnění slevy a předložit kartičku.

Kartu seniora získají zájemci prostřednictvím krajských organizací spolku Senioři České republiky, která projekt podporuje. Karta je vydávána na jméno a obsahuje fotografii, jméno, příjmení, rok narození, místo bydliště a číslo karty.

Projekt vznikl za finanční podpory Evropského fondu pro regionální rozvoj a Programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2014–2020.