Nákupy online: Češi nejčastěji platí bankovním převodem, zboží si nechávají doručit domů

nakupování, e-shopy, internet

nakupování, e-shopy, internet Zdroj: freedigitalphotos.net

internetové obchody, nakupování, e-shopy, platební karta
2
Fotogalerie

Češi při nákupu na internetu nejvíce preferují platbu bankovním převodem, tuto možnost využívá 58 procent z nich. Vyplývá to z průzkumu společnosti DPD. Podobně to mají Poláci (52 procent) a Estonci (68 procent). V České republice 48 procent lidí upřednostňuje platbu kartou online a 47 procent lidí dobírku.

Mezi další preferované způsoby placení se v České republice řadí digitální peněženka (24 procent), platba kartou při převzetí (20 procent), platební brána GoPay (19 procent), PayU (12 procent) a mobilní platební aplikace (4 procenta). Nejméně využívané jsou platby prostřednictvím přímého inkasa z účtů (2 procenta) a PaysafeCard – předplacené platby online (2 procenta).

Platby digitální peněženkou nejvíce preferují Italové (51 procent) a Španělé (57 procent). Kartou online platí nejhojněji Švýcaři (55 procent). Nákupy na fakturu nejvíce využívají Němci (51 procent).

Z hlediska doručení zboží si Češi (83 procent) stejně jako ostatní evropské národy (84 procent) nejčastěji volí doručení zboží domů. V České republice je dále oblíbené doručení do výdejny balíků (42 procent) a na poštu (40 procent), následuje doručení do obchodu (25 procent) a do práce (22 procent). Uzamykatelné boxy na balíky u nás využívá jen 5 procent lidí.