Přichází móda exotických dovolených. Češi objevují Maledivy

Idylická dovolená v tropickém ráji láká i střední vrstvu Čechů.

Idylická dovolená v tropickém ráji láká i střední vrstvu Čechů. Zdroj: Adobe Stock

 Místo hor v zimní polovině roku Češi stále častěji vyrážejí k moři. A nejde jen o klasické destinace kolem Středozemního moře. Naopak, extrémně oblíbené začínají být například Maledivy. Nejedna tuzemská rodina si na letošní zimu naplánovala dovolenou právě na exotických ostrovech. Dá se sem navíc dostat pohodlně přímým letem z Německa nebo Vídně.

Atoly lákají nejen milovníky potápění

Turisté z Čech, Moravy i Slezska často chtějí na dovolené na Maledivách objevovat. Už neplatí, že by si lidé vystačili s lehátkem, čistou pláží a vyhřátou lagunou plnu průzračné mořské vody. I když i to souostroví v Indickém oceánu svým návštěvníkům od listopadu až do dubna nabízí spolu s nebem bez mráčku a příjmením stínem palmových listů. K tomu jsou tu desítky neobydlených ostrovů.

Na své si přijdou dobrodruzi i fanoušci klidné dovolené

Oblíbené jsou čím dál víc méně známe oblasti Malediv. Jednou z nich je Raa Atol, který leží necelých 150 kilometrů severozápadně od hlavního města Male. I když se sem nedá z Evropy doletět přímo, cesta z hlavního města souostroví sem netrvá hydroplánem nebo rychlolodí dlouho. Pak může člověk objevovat některý z 63 neobydlených ostrůvků nebo se uvelebit na jednom z 15 obydlených.

Místní korály hrají všemi barvami

Unikátní fauna i flora láká na atol turisty z celého světa. Také Češi se šnorchlem a ploutvemi žasnou nad krásami místních korálů. Díky příhodným podmínkám, mělké vodě vyhřáté sluncem a dokonalé čistotě jsou korály bohaté a mimořádně barevné. I proto turisti a lovci podmořských snímků často vyrážejí do hotelu Adaaran Select Meedhupparu na stejnojmenném ostrově. Ten nabízí skvělé zázemí.

Sport, wellness a škola potápění na jednom místě

Druhou oblíbenou destinací na Raa Atolu je hotel Furaveri Island Resort & Spa. Furaveri leží jen několik kilometrů západně od ostrova Meedhupparu a nabízí ubytování v klasických bungalovech na kůlech i luxusních vilkách na pevnině. Kromě toho tu turisti můžou využít wellness, tenisový kurt nebo se něco přiučit v místní škole potápění.