Potýkáte se s dluhy? Ministerstvo spravedlnosti nabízí informace k nezaplacení

Informační web Ministerstva spravedlnosti

Informační web Ministerstva spravedlnosti Zdroj: Ministerstvo spravedlnosti

..
soud
koruna, peníze, dluhy
Vít Bárta v budově soudu
5
Fotogalerie

Ministerstvo spravedlnosti spouští webové stránky pro dlužníky i právnické profese. Vhod přijdou hlavně dlužníkům, těm stránky nabízí aktuální a přesné informace o tom, jak legálně dostat druhou šanci v situaci, kdy jim závazky přerostly přes hlavu. Poslouží ale komukoli, kdo se zajímá o insolvence.

Spadnout do dluhů je dnes snadné, může se to stát komukoli, stačí dlouhodobě marodit nebo třeba přijít o práci. Samozřejmě se najdou tací, kteří neodhadnou své možnosti, půjčí si pár tisíc „do výplaty“ a pak už jen vytloukají klín klínem.

Víte například, co obnáší přezkumné jednání? Co je to platební neschopnost či předlužení? Každý z těchto pojmů je nějak definovaný a co si budeme povídat, číst zákon je pro mnohé nesrozumitelné. Na novém webu je vše vysvětleno. Právě pro lepší orientaci dlužníků v insolvenčním řízení je na stránkách k dispozici slovník pojmů.

V hlavních záložkách jsou k mání základní informace o platební neschopnosti a úpadku, i o možnostech jejich řešení. Neziskovému sektoru nabízí web návod, jak se stát akreditovanou osobou v oblasti oddlužení.

Pro insolvenční správce je nový web místem, kde najdou aktuality i často kladené dotazy. Nejen insolvenční správci mohou na stránkách čerpat ze seznamu judikatury včetně relevantních právních vět a literatury z oblasti insolvencí.

Nový web najdete na adrese insolvence.justice.cz.