Půjčky ihned na účet a jejich rychlé vyřízení přes internet

.

. Zdroj: DSCredit

V současné koronavirové situaci si spousta firem, a to nejen ve finančním sektoru, uvědomila důležitost digitalizace. I poskytovatelé úvěrových produktů se snaží vyhovět svým klientům, a proto zprostředkovávají své služby prostřednictvím internetu. Pokud hledáte rychlé půjčky ihned na účet, neměli byste kývnout hned na první nabídku, kterou spatříte třeba v reklamě. Zaměřte se i na parametry, aby vám taková půjčka vyhovovala úrokovou sazbou, případnými poplatky, dobou splatnosti i splátkovým kalendářem.

Vyřízení půjčky na účet je stejně rychlé jako nakupování domácích spotřebičů či oblečení. V první řadě byste se měli rozhodnout, jestli má být půjčka online bankovní, nebo nebankovní. Především nebankovní sektor má ve sjednávání půjček přes internet náskok, společnosti totiž nevyžadují žádný osobní kontakt či návštěvu na pobočce.

Pro vyhledání vhodného úvěrového produktu se používají online srovnávače, které vám dají jakýsi přehled. Uděláte si představu o tom, co jednotliví poskytovatelé nabízí a kteří uspokojí vaše potřeby a požadavky. Určíte si sami, o jakou půjčku máte zájem, jak vysokou částku potřebujete, kolik jste schopni měsíčně splácet, a jak dlouho chcete půjčené peníze splácet.

RPSN a úroková sazba

Zásadní problematikou je úroková sazba, ovšem někdy může být úroková sazba nízká, ale roční procentuální sazba nákladů (RPSN) vysoká, a proto je nezbytné zohlednit oba tyto parametry. V sazbě RPSN jsou zahrnuty také náklady spojené s půjčkou, tedy různé poplatky za poskytnutí úvěru, vedení úvěrového účtu a podobně.

Podmínky ve smlouvě by měly být transparentní, a proto se na všechno důkladně podívejte a přečtěte si všechny odstavce. Předejdete tím různým problémům, s nimiž se setkávají spotřebitelé dnes a denně. V úvěrové smlouvě by mělo být uvedeno také to, jak vysokou částku ve výsledku zaplatíte.

Zjistěte si také případné penále a sankce, které byste museli platit za opožděnou splátku, případně za nesplácení svých závazků. U některých poskytovatelů je navíc možnost si splátky odložit, pokud se dostanete do finančních problémů. Všechno je většinou jen o komunikaci, a proto je potřeba i o problémech komunikovat s věřitelem.

Všechno probíhá přes internet

U nebankovní půjčky na účet nemusíte vstávat ze židle. Stačí jen vyplnit formulář s osobními a kontaktními údaji, který odešlete ke zpracování, a potom vyčkáte na vyjádření. Schvalovací proces je poměrně rychlý a během chvíle se tak dozvíte, jestli máte na půjčku nárok, nebo nikoliv.

Co se výplaty peněz týče, ta bývá rychlá. Prostředky se posílají na účet žadatele, takže je máte k dispozici tak rychle, jak rychlá je vaše banka. Vyhnete se papírování a přemíře administrativy.