Banky a převody: víme, které se neloudají a posílají platby ještě v době oběda

...

... Zdroj: Lemony trade s.r.o.

Klienti tuzemských poboček zahraničních bank nebudou v případě krachu banky už muset pro náhradu svých vkladů cestovat do zahraničí.
ČSOB
Banka Creditas
Equa bank
Pobočka Raiffeisenbank
14
Fotogalerie

Letos na podzim nás čekají tzv. rychlé platby, tedy takové, které chodí prakticky okamžitě. Mnohé tuzemské banky jsou poměrně rychlé už dnes a pokud příkaz k úhradě zadáte do času dopolední svačiny či oběda, přijdou na protiúčet v jiné bance téhož dne. Situaci na trhu jsme pro přehlednost zmapovali, rychlost jednotlivých bank najdete v článku.

V tabulce níže se zabýváme takovými platbami mezi různými bankami v tuzemsku, které nejsou extra zpoplatněné (mimo případnou platbu za příkaz úhradě). Zkrátka takové, kde si z vlastní vůle nepřejete expresní platbu, apod. a jsou zadané přes internet.

Expresní platby jsou za příplatek, ten se pohybuje okolo stokoruny. Například u Komerční banky je poplatek 90 korun, u České spořitelny 125 korun. V obou případech je třeba zadat příkaz do 14 hodin.

Pokud je pro vás rychlost převodů opravdu důležitá, pak si založte účet u Creditas. Banka, která teprve před měsícem oslavila první narozeniny totiž odesílá peníze do 12:30 hod. každý všední den.

V tabulce najdete banky a časy. V případě, že platbu stihnete zadat před termínem, dorazí příjemci téhož dne. V případě zadání platby později dorazí následující pracovní den. V rámci jedné banky jsou převody okamžité.

Bankatermín
Creditas12:30 hod.
Fio12:00 hod.
ČSOB (Poštovní spořitelna)12:00 hod.
Moneta Money Bank12:00 hod.
AirBank11:30 hod.
Česká spořitelna11:00 hod.
Expobank11:00 hod.
Equa Bank10:30 hod.
 Hello bank!9:00 hod.
 Raiffeisenbank8:00 hod.
 mBank8:00 hod.

 Sberbank- (platba dorazí až následující den)
 UniCredit Bank- (platba dorazí až následující den) 
 Komerční banka- (platba dorazí až následující den) 

Výše uvedené není úplně 100procentní, do transakce jsou totiž zapojeny dvě strany. Jinak řečeno, záleží i na bance příjemce, zda platbu téhož dne připíše na účet příjemce:

Jak je pro vás rychlost převodů důležitá?