ČS spustí systém na detekci podvodných platebních transakcí OLIN

Česká spořitelna

Česká spořitelna Zdroj: Profimedia

Česká spořitelna
2
Fotogalerie

OLIN, který využívá automatizované datové analýzy, se nachází ve finální fází vývoje a Spořitelna jej spustí v průběhu roku 2019 v závislosti na výsledcích pilotního provozu.

„V souvislosti s růstem objemu internetových plateb se Česká spořitelna rozhodla využít potenciál automatizovaných datových analýz a pod pracovním názvem OLIN připravuje nový systém, na detekování podvodných transakcí při platbách kartou na internetu a v rámci internetového bankovnictví, který bude pro detekci využívat tzv. velká data,“ vysvětluje Filip Hrubý, tiskový mluvčí České spořitelny.

Systém OLIN v portfoliu bezpečnostních aplikací Spořitelny doplní mobilní aplikaci George klíč. Aplikaci George klíč by klienti měli mít možnost v průběhu roku 2019 začít používat také pro potvrzování transakcí při platbách kartou na internetu.

„Klientům, kteří nemají tzv. chytrý telefon, nebo ještě nezačali používat George klíč a své transakce v digitálním bankovnictví a platby kartou na internetu stále potvrzují SMS zprávou, bude OLIN automaticky poskytovat další dimenzi zabezpečení, který jim v kombinaci s přihlašovacími údaji do digitálního bankovnictví respektive unikátním kódem v SMS zprávě poskytne maximální ochranu před zneužitím jejich platební karty,“ Jan Hailich, manažer platebních řešení České spořitelny.