Dovolenou v Česku vám letos pojistí Český turista

Cyklistika

Cyklistika Zdroj: Aleš Pospíšil

Cyklistika
Cyklistika
Cyklistika
Cyklistika
Cyklistika
10
Fotogalerie

Situace je jasná, většina lidí si bude letos užívat dovolenou v tuzemsku, proto přichází Pojišťovna VZP s novým pojištěním.

Pojištění Český turista obsahuje nejenom úrazové pojištění a pojištění odpovědnosti, ale i spoustu dalších vychytávek, které se na cestách můžou hodit. Součástí je například cykloasistence, díky které se cyklista může na cestách spolehnout na opravu defektu nebo svoz do cykloservisu, ale třeba i odvoz dětí do penzionu nebo k babičce v případě vlastní hospitalizace.

Pro případ poruchy nebo nehody automobilu či motorky funguje autoasistence v rámci pojištění Bezstarostná jízda.

Český turista zahrnuje i pojištění kauce při půjčení kola nebo kánoe a také všechny osobní věci včetně elektroniky. V balíčku je i pojištění odpovědnosti, pojištění nebezpečných a extrémních sportů, pojištění storna propadlých služeb cestovních kanceláří nebo objednaného ubytování a také úrazové pojištění.

Nové pojištění nahrazuje standardní cestovní pojištění pro cesty do zahraničí v případě, kdy pojištěný například na horské túře překročí hranice a zraní se na druhé straně; pro takový případ zahrnuje i pojištění léčebných výloh.

Pro členy Klubu českých turistů poskytuje Pojišťovna VZP 25 procent slevu po předložení členské legitimace.